Falsterbo Feeling

Falsterbo feeling. Ja, trots att jag har jobbat och inte besökt Falsterbo Horse Show har det trots allt infunnit sig en guldkants känsla på hästverksamheten i form av en ny paviljong att söka skugga under på  stallplan.

Falsterbo feeling
Skuggplats

härlig sommar

Det är härliga sommardagar och det är lagom svensk sommarvärme denna sommar. Men visst det tar tålamodet att rida och inte bli biten av hästflugorna. Ridtäcken är inte alls dumt , tillika öron nätskydd och frans som hänger långt ner mot nosryggen .  Idag har Lilly och Italia ridits en runda i solsken och efteråt har det stretchats. Förbättringsförslag är att göra detta varje gång hästen har ridits. Många gånger är tiden knapp och det ”glöms bort” men hjälper till att hålla hästen rörlig.

Vi själva gör ju det alltid efter ett träningspass varse sig det är body pump eller aerobic eller hur?

öppet fönster

Imorse då jag steg upp och gav hästarna hö kände jag att jag ägde morgonen. Svalt och lugnt. Fåglar som kunde höras var koltrasten , svalorna men även tranor på avstånd.  Det påstås att fåglarna slutar att sjunga efter midsommar men det gäller inte här i Havberg. Vi har öppet fönster i sovrummet och då dagen gryr, hörs framför allt koltrasten ljuva stämma som en naturens väckarklocka. På ett varsamt sätt får vi vakna till en ny dag.

myggnät

Min nya upptäckt är de bra myggnät som vi har köpt och spänt upp på en träram till ett av våra fönster . Till dörren har vi satt upp två myggnätsdelar som genom en magnet sluter sig då man gått igenom . Hur bra som helst ! Jag är numera mycket noga att inga flugor surrar över frukostbordet eller då middag tillagas. En händelse för länge sedan gjorde att jag inte kunde äta pytt i panna på många år. Vad hände tänker ni ? Jo, då stekte pytt i panna har en fluga inte lyckats komma undan värmen utan fallit ner i pytten. Väl på tallriken, då gaffeln skulle stoppas in i munnen upptäckte jag den döda fluga….. bläää….. Så alltid lock på och plastskydd, gladpack.

websida

Besök gärna vår hemsida och läs om våra fina hästar.

hälsningar Susanne Carlson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment