Efter Eriks student, midsommar, Svaneholm Tennis tour firande

Eriks student, midsommarfirandet , Svaneholm tennis tour med bland annat Willander och Mc Enroe har redan passerat och så även betesläpp för Ghia och Imperia. Eftersom maj var kylig på nätterna väntade jag att släppa ut dom på bete. Gräset hade hunnit bli högt och med tanke på förra sommarens kristider så bestämde jag att få hjälp att hugga gräset i hagarna innan de kom ut på bete. De betar även bättre när gräset har kortats ner. Det blev en del balar , de första har legat ett tag och nu precis idag tog fjolårets hösilage slut. Med spänning öppnade jag första  2019 balen . Höet blev slaget måndagen  före studenten  och det var fint väder i veckan och även på Eriks studentdag, fredag den 18/.Dagen efter, på lördagen var det mörkt i horisonten och det regnade ordentligt, åska och blixtnedslag. Detta äventyrade höet men Gustav, Bölevasens maskinstation lyckades ändå få ordning på höet så när jag som idag öppnade balen var det torrt och luktade gott. Tack gode gud för det !

hästar är olika

Jag har hästar som av olika anledningar inte kan gå på bete. En fd fånghäst, Italia , en som ska lätt går upp i vikt , Lilly . Heljar klarar inte nätterna ute med sitt islandshästeksem .Han tas in bredvid Gaucho på box på kvällarna och faktiskt så är han helt eksemfri denna sommar. Gaucho har varit på bete men står ensam vid grinden varje kväll och vill komma hem . Graciano har haft många fula insektssår som krävt omplåstrande och fortsatt skötsel för att inte flugorna skulle ta över . Det är svårt med bete för vuxna hingstar, kräver sina riktiga staket och avstånd till andras beten.

GI hagen
Förra sommarens betesbilder. Imperia har minsann vuxit.

efterlängtade

Förra helgen det var så varmt, då passade jag på att högtryckstvätta Ghia och Imperias boxar. Känns bra. Dock fortsätter svalorna med sin andra kull och flyger in och ut. Lite visitkort från dom hamnar på nytt på väggarna…. Men eftersom de är efterlängtade då de återvänder att få höra deras speciella kvitter, få följa deras svalebarn så får det bli en extra tvätt. Boet över Gaucho var lite väl litet byggt och Föräldrarna fick 5 fågelungar i det boet. Ulrika, som arbetstränar hos mig fick hjälpa till att få dom tillbaka i boet , Nästa dag två igen som ramlade ner i stallströet. Upp igen . till sist fann vi en mycket liten och en som inte kunde öppna ögonen som strök med. Tyvärr vi gjorde ett försök men naturen har sin gång.

hemmalagat

Det rullar på med ridningen och vi trotsar insekterna med hjälp av medryttare Therese hemmalagade anti insektsvätska , luktar riktigt gott. Mitt förbättringsförslag , gör ditt eget insektsmedel. finns på nätet recept. Min nya upptäckt är att vi har en Zebra i en av hagarna. Therese har köpt insektstäcke till Graciano och det är vetenskapligt konstaterat att det tar bort 30 % fler insekter än andra täcken. Bra att härma naturens skyddsfaktorer! Tillägg : EU:s högsta militärchef heter föresten general GRACIANO, tänka sig…

G och therese
Therese och Graciano SCL

Thereses omvårdnad av vår enögda hingst Graciano SCL,  avkomma efter Lilly och Gaucho.E.K. Följ gärna Graciano på hans egna instagram Graciano_SCL

Besök gärna vår hemsida!

vänliga hälsningar Susanne Carlsson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment