Falsterboveckan v 28

Ja, en vecka har gått sedan vi körde ner Lilly och Graciano till Falsterbo. Natten före avfärd ska jag erkänna att jag hade svårt att inte oroa mig . Det är ju det här med vår branta backe  och snäva sväng. Häftiga regn har också bidragit till rännilar och löst grus. B-hästbilen skulle vara lastad med båda hästarna , alltså nästan 1 ton i vikt. Plan B var att om hon fastnade i backen , skulle vår nya Volvo dra upp hästbussen sista biten.

Med tillbaka blick så gick allt bra både med uppfarten och uppträdet på Falsterbo horse show. Att jag backade in i vår gula postlåda då hon skulle köra upp är ju retfullt men bara döda ting. Jag orsakade en lång repa på bakre skärmen då jag fixerade blicken framåt för att göra plats för B-hästbilens uppfart. Men det viktigaste var att ingen levande varelse kom till skada.

Väl framme i Falsterbo, var det att vänta in de andra gångartshästarna från hela Sverige . Längst att köra hade Saddelbreed hästarna från Nora och en Rocky mountain häst från Uppsala. 8 timmars restid. De kom framåt eftermiddagen och det kunde provridas en sväng före mötet med Ulrika 16.30. Hästfotograf Erika passade på att ta bilder i ”action” då de red.

Se alla visningsbilder på denna länk  https://fotograferikaaouda.pixieset.com/gngartshstarfalsterbo/

Dagen efter, söndagen 10/7, gick timmarna fort fram till 12.35. Gruppen värmde upp framridningsbanan för dressyr och 1230 invigde Tobbe Larsson showen . Han red in på sin 27 åriga Frieserhingst som trots sin höga ålder kunde stegra och göra andra konster. Sedan var det de fem gångartshästarnas tur…. Eftersom det var lite missnöje med de långa resorna och den korta visningstiden , blev vårt program förlängt till 15 minuter. Det var en mycket bra speaker som levererade information om de olika hästarna på ett lugnt och intressant sätt.  Någon bild på gångartshästar hamnade på FHS hemsida. En liten snutt med Lilly och Graciano kom med på regionala nyheter SVT1 , Det kan nog fortfarande ses på viaplay.

fasterbo 22 rotated
Lilly och Alexandra samt Graciano och Charlotte

Sammantaget var det ett bra framförande och trevligt att se båda gamla och nya vänner i gångartsgruppen. Det visades sig vara inspirationskälla att få luft under vingarna och nu håller en av deltagarna att samordna olika gångartshästraser  till Segersjö internationell fälttävlan ,  Örebro 26- 28 augusti . Conquistagårds Paso Peruano stannar hemma men två andra kommer att delta.

hela ganget rotated
Hela gänget

Minnena finns kvar och en video från hela uppträdet.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment