Träning inför Falsterbo horse show

Mejlen från gångartsgruppen Sverige, har kommit in tätt och  svar har skickats tillbaka. Dessutom messenger meddelande. Jag har haft fullt upp men så roligt och ser fram emot att äntligen få träffa dom igen. Några nya deltagre har tillkommit och där får jag svara på fler praktiska frågor.

Conquistagårds hästarna Lilly och Graciano har provlastats i hästbussen och Alexandra som ska rida Lilly kan sina saker. Det gick bra . Det ser ut som om  det går bra att köra båda hästarna samtidigt. Det är jag som har svårt för att inte oroa mig . Jag försöker verkligen vara lugn men den ena frågeställningen efter den andra far igenom min hjärna och så kommer den återkommande tanken ”men tänk om….”  Nu får jag prata klarspråk med mig själv och säga till på skarpen , skärp dig Susanne!

Ryttarna har tränat på banan mitt emot och Beach flaggor från Bilbengtsson har satts upp för att miljöträna hästarna. De har ridit med showsadel och showträns , allt enligt  på Peruanskt vis.

Så kommer den stora dagen imorgon då hästarna ska ner till Falsterbo horse show. Vi är lyckligt lottade 1 timmas bilfärd , andra har minst 8 timmar.

traning infor FHS rotated
Träning inför Falsterbo horse show 5
traning tva rotated
Träning inför Falsterbo horse show 6

Jag har varit runt häromkring och satt upp reklam för vårt uppträde FHS söndag  10/7 kl 12.35 allt för att deltagarna ska få så många intresserade att se gångartshästarna. Även tipsat tre dagstidningar om vår unika händelse med fem gångartshästar samtidigt.

Bild1
Se Paso peruano hästar från Conquistagård och 4 andra töltande större hästar på invigningsdagen Falsterbo horse show 10/7 kl 12.35
De andra är Paso fino, Rocky mountain , Tenessee walking horse, Saddel breed hästar. För första gången är alla fem tillsammans.

Tillbehör som ska med ned, ridutrustning, vattenkar , vatten dunk, borstar mm står framme. Det ska även tas med hö i kassar . Kutterspån brukar vi få till boxarna.

Picnic korg med mackor dryck kaffe så klart. Canon Kamera , vägbeskrivning och telefon nummer till stall ansvarig och till vår kontakt person Ulrika Hedin så klart.

Femte hästrasen presenteras så här i sista minut och så klart att det är paso peruano.

2 Paso peruano 

Den peruanska pasohästen är en hästras från Peru som härstammar från de spanska hästar som de spanska conquistadorerna förde med sig till Amerika under 1500- och 1600-talen och har bibehållits ren utan inblandning från andra raser sedan dess. Hästarna är vackra och ädla och har en extra gångart kallad Paso Ilano som är en töltliknande mjuk gångart. Kallas för världens mjukaste ridhäst. Hästen är liten med kraftfull, är till temperamentet lättriden och mycket tjänstvillig. Utan ryttare är hästen lugn men har med ryttare förmåga att föra sig vackert och ”paradera”.

Peru var ett besvärligt land att ta sig fram i. Inga vägar fanns så pasoperuano utvecklades till att bli en bekväm ridhäst längs stigar högt upp i Anderna och längs kustens sanddyner . Deras stora bringa vittnar om större lungor och hjärta för att kunna syresätta sig högt uppe i bergen.

Palfreyhäst kallades hästen som riddarna red på till vardags under medeltiden och renässansen. För att ta sig fram på hästryggen behövdes det en häst som kunde passgång el. tölt. vilket ger en bekvämare ritt. Palfreyhästar togs med till Amerika på 1500-talet. Det anses idag att Paso peruano och Paso fino är det närmaste man kan komma palfreyhästen.

Alla färger tillåtna

Mankhöjd 145-155 cm

Ridhäst och showhäst

Hästarna kan ses på Conquistagård , strax utanför Skurup Den vita hästen är Lilly ett sto som köpts in från USA. Den bruna hästen Graciano är en av hennes avkommor . Han blev premierad segerhengst i Neumünster 2017, men är nu valack. Hans pappa Gaucho E.K är fortfarande hingst på gården.

Gaucho 3 3
Träning inför Falsterbo horse show 7

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment