Farmors julkaktus

Farmors julkaktus. Efter skånsk vinter med blåst och mycket regn kommer då äntligen en ny årstid VINTER. Vi har ännu inte kommit in i december men trots allt minusgrader och lite vitt på marken . Vi har ca 5 minus grader på natten och då solen kommer fram ca 1 minus . Marken blir torr och fast och det gynnar hästarnas ben. Lättare att lägga ut hö utan inblandning av lera. Inga täcken behövs vid detta underbara solskensväder. Emma och Ida har varit ute och ridit i bländande solsken.

Bara att ta in och njuta av det fina vinter väder. Det kräver dock andra förberedelser gällande drickbart vatten i karen i hagarna. Nattetid ser jag till att stänga ovanluckorna i boxarna för att behålla vatten karen isfritt.  Viktigt dessa tider då risken för kolik ökar om hästen inte dricker tillräckligt. Jag ger lucern med linfrö och fiber i form av hackad struktur blötlagt med mineraler samt 3 dl  helhavre till gamle Heljar och till Graciano som behöver bygga upp sig efter 6 månaders vila. Det verkar fungera för deras magar är bra .

Inne i stallet vid diskbänken och kranen har jag ett extra element insatt för att undvika förfrysning.  Imorgon kommer hovslagare Kent och det kan vara skönt att det är lite tempererat i stallet.

Doris är fortsatt bra. Hennes cortison behandling är på slutet och vi ger henne klorhexidin bad 2 gånger om dagen.

Andra saker som jag gläds över är att farmors Edith julkaktus blommar i tre olika krukor. Det är avkommer från hennes jul kaktus sedan hon dog februari 1986 . Det är ett arv att förvalta och glädjas över , känna sig stolt över.

julkaktus
Farmor Ediths jul kaktus

För en vecka sedan firade jag och min syster och jag med familj vår pappa och morfar och numera gamle morfar Owe som fyllde 91 år. Jag som värdinna fick dessa rosor av min syster Catharina. En vecka senare fortfarande så här vackra.

julkaktus
Rosor som stått sig fint 1 vecka och några dagar till

Men i all enkelhet kan det utsmyckas för jul och vinter med några granruskor och kottar , därtill kan några nypongrenar läggas till för den röda färgen skull . Förvandlingens tid från det mörka till det upplysta december har börjat .

julkaktus
I all enkelhet

Kylan gör att Mister , vår katt, som helst brukar vilja vara ute på natten fortsätter att vilja detta. På morgonen kommer han snabbt in då jag går ut och ger morgon hö till hästarna.

julkaktus
Så kan en katt sova efter natten

Farmors julkaktus

Farmors julkaktus Farmors julkaktus

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment