Kyla på gott och ont….

Kyla på gott och ont. Ja , vi har vit vinter även i Skåne. Vackra träd med snöbollar på grenarna och härlig hög luft . Hästarna slipper leran och nedtrampat hö. Luckorna är stängda nattetid eftersom vattnet i karen inte ska frysa. Extra hö går åt dagtid .Känns skönt att kunna ta på box in nattetid och att hästarna kan  logga torrt. MEN oron att  hästarna ska dricka för lite och på så vis få kolik är just nu stor. Vi ser till att det finns drickbart vatten i hagarna även om det fryser på snabbt.

Allt stallarbete tar längre tid . Det är täcken på och av ,fylla på varmvatten i ute karen och så lägga ut hö på olika ställen i hagarna så att hästarna rör på sig . Hästarna får lucernen hackelse med linfrö och fibrer blötlagd med vatten och betfor och mineraler . Men det känns ändå under kontroll.

Kyla
Conquistagård stallet kvällstid

Idag har Ida och Emma ridit ute en lång runda med Heljar och Lilly efter det att vi broddat. Eftersom ingen ishalka gick det bra att rida utan halkrisker. Det är att anpassa sig till nya väderomslag och göra det bästa av det.

Kyla
Emma och Ida rider ut broddat så klart, med Heljer och Lilly.

Tacksam över att jag tog hand om  broddarna och gjorde de rena förra vintern. I den lilla plastlådan låg  de rena broddar, sorterade i små påsar och gängtapp och ny hovkrats. Bara att sätta igång. 

Avslutningsvis så är det mycket vackert ögat tar in  just nu .

Kyla
Vinter skapelser

Kyla på gott och ont

Kyla på gott och ont

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment