Före och efter

en tanke

Jag har precis satt mig vid datorn för att skriva några rader, före det som ska hända idag. I mitt knä har lilla dansk svenska hunden Freya hoppat upp. Det påminner mig om att en tanke, en känsla leder till en handling, en handling som blev mycket bättre än vad vi först trodde med en liten hund.

Graciano
Graciano

dåligt samvete

Efter en lång tids tankar, känslan av att inte kunna ge tillräckligt, avsaknaden av daglig stimulans, det ständiga dåligt samvete att inte finna något hingstbete har gjort att denna beslutsprocess nu är slut.

stackars Heljar

Tänk er två vågskålar där allt positivt   läggs i den ena och allt negativt i den andra och så ser man vad som väger tyngst. Ibland kan det stå lika och det har jag känt från och till men som i förrgår då jag såg att hormonerna hos Graciano har satt riktigt fart nu i början på våren. Han jagade runt islandshästen Heljar i hagen och försökte hoppa upp honom. Detta var droppen som fick vågskålen att tippa över. 

definitivt

Alltså om en liten stund ska Graciano kastreras , både för hans skull, att få ett mer aktivt vardagligt liv och för Heljar skull ,som fyller 25 år i år och inte kommer lika snabbt undan. Jag kommer återkomma till hans nya resa. Tidigare har vi gjort en annan resa då vi åkte ner med honom till Tyskland för att bli premierad trots hans olycka med ögat. Jag sätter punkt nu för detta, som jag skriver före kastreringen. Jag vet att det är definitivt och hoppas på fler fördelar än nackdelar framöver. Punkt. 

en timma

Ja, nu var det gjort. Det tog Eva, veterinären, en timma att utföra och sederingen var bra hela vägen. Det var så pass bra uträknat att då allt var klart var han alert efter 5minuter.  Allt har gått bra så här långt. Nu hoppas jag på att det går lika bra de tre närmaste dagarna. Det som kan hända är ny blödning, infektion i såret eller tarmbråck, att en bit av tarmen kan sjunka igenom snittet. Det visar sig i så fall som kolik. Inte så vanligt men kan ske på lite äldre hästar, Graciano är 7 år.

kelen

Vädret är perfekt, torrt ,lite vind och kallt på nätterna. Ingen risk att någon fluga ska vakna till liv. Vi har minskat ytan i hans hage och han får gå utan sällskap i tre dagar. Heljar får en egen hage precis framför. Jag har en kelen liten hund i knäet, lilla Freya kallar på uppmärksamhet. Sätter punkt nu .

Freya 1 rotated
Freya

hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment