Inget är sig likt

Inget är sig likt , varken på mitt andra jobb eller med planering för Conquistagård. Inte så mycket att göra åt än att ta dagen som den kommer. Lilla hästrundan skjuts fram. Många deltagare hoppar av just nu och det är ju den stora helheten som är viktig. Anpassning till rådande omständigheter kallas det. Vi hoppas på att allt är över tills det är dags med Falsterbo Horse Show. Det är ju 100-årsfirande och vi med andra gångartshästar ska vara med på invigningsdagen 5/7.

Freya
Freya

Freya kommer

Men nu till händelserna runt lilla Freya. De senaste var ju att vi skulle invänta de andra som hört av sig angående annonsen . Redan på på torsdagen strax efter lunch fick jag ett samtal och det var från ”Bowies”husse , ja hon heter det som första namn i sin familj . Han formulerade sig som så att han fick stort förtroende från första början vad jag skrev och berättade, när de sedan träffade oss med Doris, kände de att det var redan klart. De ville inte dra ut på pinan, varken för dom själva eller oss och frågade om köpet kunde ske snarast. Dagen efter kom han med Freya till oss, en lycklig dag, trots att det var fredagen den 13:e .

Freya vid datorn rotated
Freya

Hon är mycket älskvärd, alert, nyfiken, fungerar bra med vår hund Doris och sonen och Emmas hund Bella , som då är en rottweiler. Vi hade en minnestund på lördagen då askan efter Selma grävdes ner och gravljus tändes. Då var vi 7 personer samlade två hundar en katt . Allt gick bra och min oro för sammanslagningen med större hundar är över.

Ljuset kommer

Imorse när jag gick ut till stallet började det att ljusna , mot himlen kom jättemånga fåglar på den halvljusa himlen och jag tänkte att de hade en speciell form .Det var massor av skogsduvor. De brukar man ju se en och en eller kanske två och två. Annars är de vanliga ljuden gässen som pratar med varandra med inslag av tranor med sitt mycket speciella urtidsläte. Här ute med djur och natur glömmer man den allvarliga vardagen. Mycket skönt att man tillåts umgås med naturen och djuren.

Arbetsträning

Det är arbetsträning idag och sist så satt Cissi upp på Imperia och skrittade i paddocken . Hästen är hur cool som helst. Det här med en bockande westernhäst i rundcorall finns i bakhuvudet men inget sådant händer. Kan vara att markarbetet har varit noggrant gjort. 

Svårt beslut

Jag har nu efter en lång process där jag vägt för och nackdelar, beslutat om att kastrera Graciano SCL trots att han är ”Siegerhengst” och godkänd avelshingst.  Jag har pratat med min veterinär Eva Fahlbrink och hon säger att ska hästen inte vara i avel så finns det bara fördelar, att han får ett bättre liv. Blir mycket lättare att ha honom på bete uppe på höjden här i Havberg tillsammans med livskamraten, islänningen Heljar t.ex.

I trädet

Till sist en intressant syn i vårt ena äppleträd. Vår katt Nisse högt upp och det är ingen fågel han har i kikaren utan en ekorre som sitter och ger konstiga ljud ifrån sig. Detta hör ju inte Nisse, då han är döv.

nisse rotated
Vit katt i trädet

Många hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment