Förödelse efter stormen

Det blev en förödelse efter stormen i lördags natt. Tydligen har vi haft kanske haft en ny tromb? För just på en liten yta har  två stora stolpar till rundkorallen ryckts upp och stolar mm virvlat omkring . Inga nya träd har fallit dock. Likaså är jag att tacksam att det inte var snö just den lördagsnatten och på  söndagen. Snön kom så fint som i natt. I morse stilla och lugnt, vitt och ljust men som det brukar bli i Skåne regn på dagen så nu är det borta igen på kvällen.

Forodelse rotated
Förödelse på gårdsplanen

Lille Wilhlem , Wille, vårt första barnbarn nu 1 månad , kom och hälsade på och jag var bara tvungen att ta en bild på hans fina (stall)mössa , liknande en sådan som farmor har i stallet.

stallmossor rotated
Förödelse efter stormen 6

Gällande vår råtta i köket har vi fått rymma ut diskmaskin och flyttat ut spisen samt byggare Stefan som lade om golvet för 15 år sedan har gjort ett hål under vasken för att få fast råttan i fälla . Både Freya och katten hör, känner av råttan men den rör sig under och bakom väggen. Ingången har hittats och där finns en giftstation om den går ut. Ja, det tycks bli en utdragen historia.

katt och ratthund haller koll
Katt och råtthund håller koll

Vid våra brevlådor  i Havberg ,växer dessa snödroppar. Blir glad att se dom , ger hopp om att snart kommer våren. Även eftermiddagarna känns ljusare , Nu blir det mörkt först efter fem.

forsta snodroppar
Förödelse efter stormen 7

Det har blivit torsdag vecka 5 och nu har en råtta fastnat i råttfällan på övervåningen i  utrymmet under snedväggen. Jag hörde metalliskt ljud då jag åt frukost i morse. Det visade sig att det kom från råttburen . Djurvän som jag är får jag acceptera att den kan göra stor skada på vårt hus och att den nu är död efter alla dessa månader. Nu återstår det att se om den var en  ensamvarg eller hade sällskap.

På måndag kommer jag få hjälp med att sätta nytt staket längs markvägen. De ska även hjälpa mig att få upp de större stolpar som håller rundkorallens tre bräder. Denna gång blir det inte det billigaste staketbrädorna utan halvrunda slanor som ska vara mer stabila  och fästas på nya 80cm stolpar. Ytterligare regnande som det är just nu gör att stolparna snart viker sig .

Gällande Falsterbo horse show så ska kommittén ha ett möte 7/2, och som restriktionerna är nu så verkar det blir bättre framöver. 5 olika gångartshästar har visat sitt intresse . Blir invigningsdagen av så kommer det bli roligt att träffas igen.

Vår kära Golden retriever Doris , blev som igår opererad i sin tass . Denna tass böld  krymper med cortison men efter avslutad kur kommer den tillbaka efter 1 vecka . Nu är bölden avlägsnad och hon fick ett fint bandage. Tidigare berömmelsen att vi banta henne från 40 till 36 kg fick tyvärr ett bakslag igår då hon väger strax under 38 kg igen….. Nu blir det nya tag och hennes bantningsmat ska vägas och fördelas på tre måltider istället för två. 280gram ska räcka per dag . Det blir tufft men en bidragande orsak till hennes tassproblem är just övervikten. Vi får kämpa på .

fina bandaget rotated
Fina bandaget

Friskvårdsbiten denna vecka  är en artikel som jag läst om konsten att varva ner. Ytterligare en ny bok, ” Hjärnfokus , Så blir du lugn, kreativ och fokuserad” . Författare Johan Bergstad.

Jag ställer mig återigen  frågan varför sätter vi oss i den situationen då det pratas och skrivs så mycket om lagom med jobb och däremellan återhämtning. Vi borde vara mera medvetna efter all information och delade erfarenheter . Mer försiktiga, men tydligen så finns det fortfarande människor som kör på i 110 och gör slut på sig.  

Kunskaps talar ,visdom lyssnar

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment