Hög mysfaktor

Äntligen är det nu gjort . Imperia har blivit verkad i sin box i dag . Vi provade en ny metod att låta henne stå kvar inne i boxen där hon är trygg och det fungerade bra. Av någon oförklarlig orsak  får hon lätt panik inne stallet då hon binds upp. Denna oroliga lilla häst  som är lika mycket kaxig mot Lilly som osäker. Hon har ju fått diagnosen” autistiskt beteende” av instruktör Finn från Danmark. Domesedan , den sederande pastan ligger fortfarande kvar orörd i sadelkammaren  i väntan på att användas vid ”nödläge”.

Graciano hade inga problem mer än han tröttnar lite på slutet och får då någon morot.

imperia
Imperia tränas här med Cissi

Idag torsdag dånar det rejält i Skåne , 6 grader med vinden gör det kallt. Känn så skönt att ha hästarna på box efter en sådan här dag.

Förra gången, för någon vecka sedan föll tre träd en lärk, en ask och en ek i stormen. Vår vän Nisse har varit här och hjälpt oss med att såga upp stammarna för att sedan transporteras upp till huset för att bli ved. Vi eldar mycket denna vinter då el priserna skjutit i höjden. Hög mysfaktor och så hjälper det att värma upp huset. Det står en björk i Gauchos hage som vi planerat fälla då den har dött. Hoppas den inte far ner i natt över Gauchos hag staket.

Andra natur fenomen som inte är de bästa, är råttan i mellanvägg/golv i vårt kök och en bit längs husväggen.  Vi anmälde i november till Länsförsäkringar och det har varit burar och flera försök att få tag i den.  Vi kan inte se var den kommer in eller ut .Sop och kompostkärl har tagits från kökskåpet under vasken .Det är tyst några dagar och sedan hör vi på nytt det ihärdiga knaprandet. Antisemix kommer på nytt ut som imorgon och då lutar det mot att lägga ut råttgift som sista möjligheten att eliminera skadedjuret. Jag är inte glad för det, för sedan kommer nästa problem med liklukt och även att ohyra, pälsänger som  kan bli etablera sig i väggarna. 

Ny intresserad medryttare har varit på besök  och provridit Gaucho. Så klart att hon blev förtjust i honom men hon blev även så förtjust i Havberg och dess natur att mannen och hon ska komma på husvisning på ett hus som är till salu här i lilla byn Havberg på lördag .

Gaucho 3
Hög mysfaktor 3

Bild: Fina Gaucho E.K hästfotograf Erika.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment