Från flätor till änglahår

lugnare period

Sensommaren gör sig bra för hästar och hästmänniskor. Insekterna avtar och tillika svettpärlorna i pannan då arbetas. Det infinner sig en lugnare period med mörkrets antågande. Kanske det är tur att variation mellan mörker och ljus finns. Just nu längtar jag till att vi ska få vår nya braskamin installerad.  Den mysfaktorn och även bidrag  som värmekälla, är guld värd. Några ringbrakade träd i hästhagarna har fällts och sågats upp och klyfts. Ligger nu på tork inför vintern.

vedstapling
ved inför vintern

äppelkaka

Äppleträden ger rekordskörd. Hästarna får några äpplen morgon och kväll.  Vi har till och med leverans med fina Garvenstien äpplen som delas till hästarna eftersom de är så stora. Gravenstien är även fina att göra äpplekaka på. Mums! Tack Percy och Eva Marie!

min bok

Sista öppet hus har varit och det är alltid roligt att få träffa nya hästmänniskor. Det bjuds på fika och så är min peruanska paso peruano bok med. I den finns fina bilder hur hästarna kläs upp och rids i sitt hemland.

A oppet hus 2018
boken

nyinflyttade

Denna gång kom nyinflyttade från Danmark som har köpt en större gård här i Havberg . De har med 7 hästar och en till som  kommer snart. De har huvudsak PRE hästar och ska utveckla sin avel här i hästtäta Havberg. Det är roligt att träffa en ”företagskollega” att ha lite utbyte med. Hästarna är ju nära varandra i släktskap och utseende. Mamman  provred vår käre provridningshäst Gaucho och fick bra fart på honom .

lugnare

Andra, som är yngre fick provrida Heljar, islandshästen .

Freya provrider
Freya provrider Heljar och Matilda följer med
provridning for de yngre
Nu är det Lill-Idas tur

tillsammans

Därefter red medhjälparna Ida och Matilda ut själva. De gör de bra tillsammans trots att de bara är 16 år. Kunde inte motstå den vågiga  hästsvansen för dagen. Från flätor till änglahår, så enkelt, min nya upptäckt.

hardetalj
änglahår

Tidigare på dagen hade  Graciano och Italia ridits.

G och therese
ompyssling 1

Therese pysslar om graciano efter ridturen . Det gör även Sidsel med Italia .

I och S
ompyssling 2

tacksam

Jag är mycket tacksam för alla medryttare. De hjälper mig extra nu när jag har opererat min vänster hand och är lite begränsad i vad jag får lov att göra. Eftersom ”sjuksyrrorna” har olika scheman inom vården så passar det bra med olika dagar och olika ryttare kan samsas. Mitt förbättringstips, välj medryttare med olika slags schema om det går. Det gör det lättare att hästarna rids nästan dagligen. Jag själv har lättast att rida på helgerna medan andra har lediga dagar mitt i veckan . Se lite extra bilder Instagram: Conquista.gård, bland annat video med våra hingstar sida vid sida nedför vår backe. 

nästa blogg

I nästa blogg ska jag visa underbara bilder som medryttare Therese tog på sin systerdotter Linnea 3 år, nyligen. Missa inte det ! Återkommer snart !

många hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment