Fredag morgon 22april  06.30

Fredag morgon  22 april, en viktig dag, något unikt händer, något jag har sett fram emot.

Första svalan synlig i Gracianos box .  Då jag skulle släppa ut hästarna innan avfärd till mitt jobb , kom en snabb skugga från Gracianos box . Min tanke var en fladdermus eftersom dagen precis kommit över från gryning. Det var verkligen en svala och min man berättade då jag kom hem att även han sett årets första svala.  För deras överlevnad  är det bara att acceptera att insekterna är på intåg. Nätterna är svala men dagarna varmare. Ärligt talat, har vi inte hunnit inspektera deras bons hållfasthet, måste göras nu .

svale agg rotated
I väntan på svaleägg

Veckan  har varit fin. Utfärd med hundarna i onsdags , min lediga dag. Vi åkte till körsbärsdalen söder om Veberöd lite före körsbärs blomningen.  Då de vita bladen kommer blir det kaotiskt där ute med besökare som parkerar på båda sidor längs vägen och blockerar för utryckningsfordon . Förra året var securitasvakter på plats för att styra upp ordningen.  Då vi kom till parkeringsplatsen stod en ung kvinna där med en vargliknande hund , ja faktiskt varghuvud i koppel . Den var mager , kanske en ung hund ? Vi hejade på varandra och så vandrade vi körsbärsdalen med våra hundar. Då vi efter en  timma kom tillbaka, var flickan med hunden fortfarande kvar vid bilen… Vi fick snart förklaringen, hon frågade om vi sett en VW bilnyckel ? Hon hade förlorat sin bilnyckel och gått sin runda tre gånger utan resultat . Vi erbjöd oss att följa med ytterligare en gång och låta Johan , Eriks och mina ögon vara uppmärksamma i gräskanterna längs leden . Då passade jag på att fråga henne om vilken slags hund det var. Det var en tjeckisk varghund. Min man frågade om det var tillåtet att hålla varg som tamdjur, då hunden , trots sin magerhet såg ut som en varg. Hon berättade då att 38 % varg gener är tillåtna och att det ska gå 5 generationer. Då man läser om hundrasen inser man vilket ansvar som ägare man har. Tillika skulle hon få en foder tik snart. Det bildar snart en flock…   Den som lever får se.

Eftersom vår bil var full med  våra två hundar och tre personer , kunde vi inte ta med henne och hunden. Tipsade om att ringa  bilassistans för att få hjälp med att komma in i bilen , där låg hennes lägenhetsnycklar och kanske även bilnycklar?

korsbarsdalen rotated
Körsbärsdalen
nerevid i korsbarsdalen rotated
Körsbärsdalen nere vid ån

Eftersom Graciano  är oskodd då hovväggen gick av vid förlust av en sko i förtid samt att andra hovens vägg också var försvagad då skorna togs bort, medför det att han står ”vilande ” med rid möjligheter tills hoven har vuxit till och det är möjligt att slå i sömn. Tillika ska Gaucho utredas med ultraljud på onsdag. Detta gör att det är bara Lilly och Heljar som är ridbara just nu. Typiskt just nu när det är insekts fritt och så vackert ute i naturen. Lagom temperatur och solen lyser över häst och ryttare.  Jag själv såg fram emot att komma igång med rida ut igen men har skadat mitt höger ben på något vis.  Det hela började då Imperia hade bråttom in från hagen  4-5 veckor sedan och sprang igenom grindtråden. Hon  blev rädd och jag försökte hålla emot och vred mitt knä innan jag var tvungen att släppa henna. Därefter har det blivit bättre men nu nyligen sämre…

Försöker gå sakta och rakt  framåt på plan mark , det är rörelsen bakåt, bakom knät som smärtar. Väntar en vecka till sedan får jag ta kontakt med VC , det brukar inte behövas för min del men den långa tiden gör att smärtan påverkar livskvaliteten så pass att det går ut på humöret.

Den sista informationen är inget inspirerande men väl informerande att sök hjälp då det har gått viss tid utan förbättring , både psykiskt och fysiskt.

För min del så njuter jag trots allt av vårens tecken , härliga soliga dagar, hundpromenader, trädgård och stall sysslor.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment