Warning: file_put_contents(/home/ridguiden/public_html/../../media.ridguiden.nu/public_html/mylisting-dynamic-styles.css): Failed to open stream: No such file or directory in /home/ridguiden/public_html/wp-content/themes/my-listing/includes/utils/utils.php on line 557

Warning: filemtime(): stat failed for /home/ridguiden/public_html/../../media.ridguiden.nu/public_html/mylisting-dynamic-styles.css in /home/ridguiden/public_html/wp-content/themes/my-listing/includes/assets.php on line 769
Svalorna hjälper till ändå in i förstugan  - Ridguiden

Svalorna hjälper till ändå in i förstugan 

Svalorna hjälper till ändå in i förstugan. Distriktsveterinärerna skulle som i fredags gjort en slutbesiktning av Lilly och Gracaiano men de ringde mig och frågade om besöket kunde uppskjutas för att de har stor press på akuta fall ( andra veterinärer tar semester och hänvisar till distriktsveterinärerna) och brist på personal i dessa semestertider. Även min hovslagare Kent fick lämna återbud i fredags då han skadade sin axel som redan har en skada, då han verkade en unghäst. Allt ordnar sig till sist, Lilly och Heljar får hjälp fredag eftermiddag och Distrikts veterinärerna kommer på måndag .

Eftersom Heljar var lite mjuk i hovsulan är jag noga med att göra rent från jord  i hoven och sprayar med Dr Schattes ringblomsvätska , antibakteriell. Lillys uppdrivning är nu minimal efter anti inflammatorisk gel 2 ggr /dag , hoppas det blir godkänt på måndag . Hon rör sig bra och avlastar inte höger fram längre.

Så kom Kent , min hovslagare, som i fredags eftermiddag  och fixade både Lilly och Heljars hovar . Efter att verkat av insidan i hoven, runt strålen, var det inget mjukt kvar. Det var ingen hov röta utan sådant som ändå skulle skäras bort .

Han förklarade för mig Lillys dilemma med att bara växa i tån och inte i trakterna. Strålen ska vara 2/3 och sedan ska det finnas 1/3 av hoven fram till lamellranden . I Lillys fall som ni kan se på bilden är avståndet bara ca 1/5 . Varje gång hon ska kortas blir det mycket nära lamellranden.

Svalorna
Lillys hov

Som ni kan se är Kent mycket noggrann med sitt arbete. Det tog två timmar för att sko Lilly fram och verka hovarna baktill + Heljars om skoning runt om .

En av dagarna i veckan var det varmt och mycket flugor som surrade runt . Det var full fart på svalorna. De flög kors och tvärs över gårdsplanen. Kanske är det ungarna som blir lärda av sina föräldrar hur de ska finna sin egen föda.

Helt plötsligt flög en svala in i förstugan till vårt hus, men snabba som de är att manövrera , svängde den snabbt ut igen.

Om svalan var ett oväntat hembesök så har vi genom att kolla bajset fått svar på vad det är för djur som varit ända framme vid paviljongen, bara några meter från stall boxarna. Denna oväntade besökare är inte lika uppskattad som svalorna.

Svalorna
Spillning från vildsvin

Vi har rådjur och dovhjortar, även kronhjortar ganska nära inpå. De kan ses sena kvällar och tidigt på morgonen i vår trädgård då äpplena har mognat. Vildsvin ser man mest spår efter då de har bökat .

Men på en tavla som vi har här hemma kan man ändå njuta av dom, lite på avstånd….

Svalorna
Vildsvin på tavla
Svalorna
Tavlans skapare

Svalorna hjälper till ändå in i förstugan 

Svalorna hjälper till ändå in i förstugan 

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment