Fullmåne

Fullmåne. Snön har smällt bort och jag är tacksam för det. Det är en sak att det blir snö och minusgrader, en annan då det töar och fryser om vartannat. Vi har aldrig haft en så besvärlig ishalka i vår backe som förra helgen. Jag höll på att krascha vår nya fyrhjulsdrivna Volvo då jag försiktigt skulle svänga ner på vår väg.  Den fullständigt kasade snett mot grannens sten mur.

Tur nog hann jag räta hjulen och fick ny styrning med anti sladd bromsarna. Nästa tänkbara öde var grannens damm på höger sida längre ner i backe. Tur nog  fick jag stopp på bilen och min man och jag lämnade den och satte igång att salta, grusa för att senare få hem bilen på gårdsplanen. Vi satte även upp en varningstriangel uppe på krönet så ingen annan  skulle utsättas sig för fara. Nu när snön är borta känns det lite enklare i vardagen. Lätt att ta sig till jobb .promenera med hundarna ,och det går att rida igen. Jag längtar faktiskt efter våren och söndagen bjöd på lite vårkänsla.

Det fick mig att börja rensa lite i rabatterna och börja tänka på att snart ska det planteras penséer.

Fullmåne har det också varit i veckan och jag tycker att den har varit vackrare än någonsin lyser både natt och dag.

Gracianos hovboots ramlar lättare av nu när leran kommer i dagern igen . Jag har klippt till innersula av en filtdörrmatta och han har nu ter lager av dessa tunna inlägg. Det verkar fungera , till och med då han tränas i rundkorallen och blir lite yvig i rörelserna .

Emma och Ida har kommit flitigt och ridit ut med Lilly och Heljar . De uppskattar också att slippa brodda på och av. Även pyssel i stallet med hästarna har resulterat i denna fina svansfläta.

Fullmåne
Fullmåne 3

Fått vetskap om att Malin Josefsson som var en av ledarna i Spira projektet, nu har föreläsningar runt om , bland att på Scandic hotell i Malmö. Denna gång var ämnet hur man får en bättre hälsa. Både hon och mannen är mycket trevliga , duktiga föreläsare.  

Stor hjälp att förmedla till andra och jag saknar Spira tiden jättemycket . Även Spira deltagare som vistades här ute har hört av sig om eventuell ny start av Spira är möjlig. Den upphörde efter tre terminer då Covid epidemin slog till. Tyvärr håller alla i sina pengar nu förtiden . Men finns det någon som kan påverka och söka bidrag så är det så klart möjligt. Välkommen att höra av dig på pasoperuano@havberg.se

Andra som vill bidraga  med små tänkvärda meningar är ett av mejerierna. Olika texter som att leva i nuet , vad ska du göra idag, äta idag och denna uppmanade text.

Fullmåne
Fullmåne 4

Fullmåne

Fullmåne Fullmåne

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment