Så tacksam jag är

Så tacksam jag är. Precis lagom till värsta snöstormen som i onsdags kom då vår nya 4 hjulsdrivna Volvo hem på tisdagskvällen . Mycket bra tajming eftersom vi en hel del snö och nu är det dessutom tö och därmed isigt i uppförsbacken . Nu kan jag slippa känna oro för att få möte då jag kör upp för vår backe upp till bygatan. Skulle någon komma , kan jag lugnt stanna och därefter köra vidare upp på vägen . Det är en sådan bil vi behöver . Det var tidig vår då vi tänkte prova något mindre kombi och visst gick det bra hela året 2023 fram tills vintern gjorde sitt intågande.

Jag är även tacksam för de hov boots jag köpte ( fick  dock byta tre gånger eftersom inte rätt storlek ), som nu gör att Graciano rör sig på ett helt annat sätt i hagen . Inte en endaste gång har någon av bootsen ramlat av.  Det första hållfasthetsprovet var att skrapa mycket  i marken innan han la sig för att rulla i snön.

Så tacksam jag är
Snygg med boots

Bild boots på: snygg med boots bo

Så tacksam jag är
Han använder sina hovar

Hästarna håller sig friska och det är jag även glad över i dessa tider med begränsad framkomlighet.

Medryttare Emma och Ida trotsar vädret , broddar på och låter Heljar och Lilly får sin behövliga motion , om än i sakta , försiktig ridning. De är fantastiska  som avstår  inomhusvärmen och ger sig ut i blåst, snö och regn för att vara med hästarna.

En annan händelse här ute är att Brandkåren med förstärkning  ryckte ut i fredags morse strax norr om havbergs by. En häst hade då en häst sjunkit ner i ett kärr  upp till manken . Det tog 1 timma att få upp hästen med manskraft från räddnings tjänst. Även annan räddning personal och ägare hjälpte till. Tur nog, skrev Ystad Allehanda ,  kunde hästen  själv gå tillbaka  till stallet.

Jag själv var på mitt andra  jobb då jag fick höra om händelsen.  Jag hann aldrig själv bli påverkad. Jag är känslig då hästar far illa. Har av den anledningen gått Säker häst gårds utbildning ( Länsförsäkringar) för många år sedan och är en nörd på att se tänkbara faror , ordnar med förebyggande åtgärder, kontrollerar och lagar staket med en gång.

Slutligen,  söndag v 3, en hemsk isig söndag och jag höll på att krascha vår nya bil då jag körde  ner för backen . Det var en hemsk upplevelse att inte kunna styra bilen . Först höll bilen på att glida ner mot grannens stenmur och därefter var det nära att jag inte fick stopp på glidandet  före den andre grannens  damm …… Jag tackar Gud att det inte hände något .

Vi har saltat , grusat  och hoppas på att det isiga snart har töat bort.

Förresten , så här ser det ut på vår toalett på neder våningen .

Så tacksam jag är
Våra skor på torkning. Det är Gracianos boots och mina.

Så tacksam jag är

Så tacksam jag är Så tacksam jag är Så tacksam jag är

Conquista Gård

Ridguiden

Innehållsförteckning

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment