Gatukök i Havberg

Gatukök i Havberg. Dagens gryr och det är mysigt att sitta och skriva så här tidigt. Julgranen och adventsljus stakar görs sig bättre i gryning. Det är tyst i huset . Jag är ledig från mitt andra jobb idag , onsdag har hela dagen framför mig . Hästarna har fått sitt morgon hö och ska snart släppas ut. Det är mildare i dag men hästtäcken ska på ändå eftersom de står så mycket stilla. Graciano ska ha nytt skydd över hoven. Få sitt dr Schattes antibakteriella spray hovbalsam på utsidan av hoven .

Igår morse vid 05.30 då jag gick ut för att ge hö stod en förvånad dovhjort mitt på gårdsplanen . De har kalasat på hö från en öppnad bal som inte hade täckts då det inte har snöat eller blåst. Deras spillning avslöjar det och även avtryck i snön från klövar kan ses runt balen. De har även ätit upp allt grönt, murgröna runt en kruka jag har vid gaveln . Ja. det känns bra att kunna vara till hjälp när de har svårt att finna annat än lite torra löv i skogen .

De vilda djurens egna gatukök i Havberg. Vi ger även fåglarna frön och äpplebitar .

Visste inte att jag kunde få ört växter i form av Rosmarin att blomma . Tittar man noga ser du små ljuslila blommor eller hur?

Gatukök i Havberg
Gatukök i Havberg 3

Fredag kväll och strömavbrott utan att E.on  lämnar besked varför och prognos.  Innan jag lämnade mitt jobb vid 16.00 i Skurup , fick jag besked om att hämta pizza från mannen och yngsta sonen. Väl hemma var den ljummen och då jag ville ta in hästarna före vi skulle äta, kallnade pizzan lite till. Hungern är trots allt den bästa kryddan och visst smakade det gott ändå .

Mest saknade jag elen då jag var i stallet för att fylla på vatten , ge, kraftfoder och till sist natthöet. Förstår att den lilla fotogenlampan var nödvändig förr i stallarna. Jag som har gått säker hästgård utbildning, valde ett batteridrivet ljus för att kunna se någorlunda. Det tog ganska många timmar innan elen kom tillbaka. Nyttig lärdom , uppskattar nu ännu mer att bara trycka på en knapp för att se, värma maten ,koka tevatten, eller kaffe.

Det har varit plusgrader i helgen, mycket  av de vita vägarna har omvandlats till isvägar. Askan från braskaminen kommer bra till pass som halkbekämpning. Heljar kom ut en sväng ändå med broddar på så klart

Slutligen är den glada julen , slut , slut…..       Julpyntet plockas ner , det var 20:e Knut i lördags.

Sista bilden på vår julgran från 2023, jag tycker inte om benämningen sista bilden, det kommer ju fler julgranar.

Gatukök i Havberg
Gatukök i Havberg 4

Gatukök i Havberg

Gatukök i Havberg Gatukök i Havberg

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment