Sista och första veckan

Sista och första veckan. Ja, dagarna for iväg och tid för familj har gått före skrivandet. Det blev ridturer på lördagen och nyårsafton för Lilly och Heljar. Nyårsfirande med  goda vänner. 

Sista och första veckan
Sista dagens ridtur 2023
Sista och första veckan
Nyårsbukett

Jag har försökt skydda Gracianos hov med en skyddssko , men det fungerar inte. Han hovstorlek står mellan två storlekar. Nu när snön och minus 10 -12 minus, jag  hoppas  att hans hovar ska tillväxta utan hovskydd . Hovarna kratsar ur och står torkar upp under sen eftermiddag och under natten .

Så kom då snöstormen första veckan detta år . Svårt att komma upp från vår uppförs backe .Nu pratar  jag och min man om att byta tillbaka till fyrhjulsdrift . Mellansonen jobbar som bilsäljare på en större bilfirma som vi besökte  idag . Vi diskuterade för och nackdelar mellan två olika bilmärken. Den lilla vägen mot Svaneholm  som jag har kört ut tidigare  vid snöfall i backen,  har  frusit till isgata och går inte ens att gå på då vi går ut med hundarna .

Prio 1 är att kunna ta mig till jobbet .

Sista och första veckan
Så värmer vi oss

Hästarnas överluckor år stängda så att värmen hålls inne så att inte vattnet fryser i deras vatten kar.  Det tar tid att släppa ut hästarna , täcken på, hö läggs ut , de får ju även inne i boxen tidigt på morgonen. Drickbart vatten fylls på i de båda hagarna. Vet att det är viktigt att de kan få i sig tillräckligt vätska så inte förstoppnings kolik uppstår.

Det är både  för och nackdelar med vintern . Fördelen  är att Gracionos hovar är fria från lera  och snön skyddar mot bakterier. Att vattnet snabbt fryser till is är det sämre. Vi har tidigare haft isolerings kärl för att hålla isfritt, men  vi har inga  hästar på lösdrift längre och jordfelsbrytaren slår ut strömmen så något har åldrats  och är defekt. Jag väljer att sätta ut mindre kar och fyller på vart efter.

Jag ser framåt detta år och hoppas bättre ekonomisk utveckling för mitt lilla företag . Jag tar tag i friskvårds konceptet och har ett annat intresse att utveckla framöver. Den som lever får se.

Sista och första veckan
En början. Så är början 2024, en början till nytt liv.

Detta lilla ofärdiga fågelbo föll ner i Heljars box . Tecken på att något nytt är på väg att hända.

Första veckan

Första veckan

Conquista Gård

Ridguiden

Innehållsförteckning

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment