Härliga höstfärger

Andas djupt , blås ut…. Just nu känns det jobbigt. Inget är som förut. Svårt att komma fram i telefonkö, legitimera sig och så vänta. Avbruten med upprepande information om” att du vet väl att du kan avsluta ditt konto på vår hemsida”…….  Ja, det vet jag men blev ombedd att ringa tillbaka för att göra det via telefon. Dessutom då jag ska registrera mitt konto till min nya arbetsgivares bank så saknar jag 6 siffror utöver allt legitimerande. Stopp här igen . Dessutom verkar min nya lön inte vara korrekt.  Grrrrr

Då var det mycket lämpligt att bryta denna påfrestande spiral och bara gå ut till stallet för att prata paso peruano hästar med en nedflyttad kvinna från Dalarna. Frustation och irritation blev ombytt till glädje och lugn bara på några minuter. Härligt, tack mina fina hästar. Min besökare har två egna hästar och lång erfarenhet av hästar både till arbete och fritid. Hon var nyfiken på paso peruano hästrasen och frågade om ett besök. Så klart att hon var välkommen. Trots att regnet började vräka ner fortsatte vi en stund till i stallet. Lika roligt att möta likasinnade och dela med sig med erfarenheter. Hon kommer ut igen för att provrida , Gaucho så klart!

Innan regnet kom hann Ida och jag med en ridtur runt Svaneholm slott på förmiddagen. Härliga höstfärger och trevligt sällskap med Ida på turen.

ridturen idag med Ida rotated
Ida och jag på ridtur
Glada hostfarger rotated
Glada höstfärger

Friskvårdsbiten kommer att handla om att se nya möjligheter. Jag har för ett tag sedan deltagit i en utbildning i Mindfulness och här tog vi upp SOAS . Detta är ett redskap för att träna  medveten närvaro i vardagen.

S står för stanna upp. O för observera. A accepetera , svara eller släpp. Denna metod ger oss utrymme för att stanna upp , reflektera , finnae en lösning. Många gånger är tid för reflektion som saknas vilket gör att en panik situation kan uppstå. Det finns ett ordspråk som lyder ”  sova på saken innan beslut ” och det är just vad som är bra för att komma till insikt att det är inte omöjligt att finna en lösning. Det ska bara landa först.

Även känslan av frustation och maktlöshet kan behövas bekämpas med andningsteknik och tankar om att det ordnar sig. Det kan vara i den långa kön i affären eller bilkön efter en traktor på väg. Eller som i mitt fall svårigheten att slutföra ett bankärende utan personlig hjälp. Allt har ordnade sig till sist.   

SOAS för min del blev det starten till ett nytt jobb. Jag ville inte acceptera tidigare arbetssituation utan släppte frustationen, lade den bakom mig  och gick vidare. Jag kör nu en ny vägsträcka med nya vyer, bland annat många vita kor i  en stor hage, vidunderlig utsikt uppe på åsen. Jag har även  fått nya intressanta arbetskamrater. Slut på gnället och redo för nya utmaningar.

hostfint rotated
Höstfint

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment