Nu är det dags med reflexer

Allt tycks lugna ner sig på hösten , denna nya årstid kan vara efterlängtad trots mörkrets intågande. Jag kan hålla med om att det blir lugnare. Dagen avrundas lite tidigare och tiden framför brasan eller de tända ljusen gör en gott. Trots mörkret stiger jag upp 05 .30 och för det mesta är hästarna vakna , har rest sig och väntar på att få frukost, dvs morgonhöet. På kvällen får de kraftfoder med vitaminer och mineraler men på morgonen är det hö som gäller. De är tacksamma för det , är tysta och tuggar på, ingen som klagar .

Den uppskattningen är guld värd. Det är inte alltid så med ens barn. Det kan många gånger bli ifrågasättande  om ditten och datten . Jag får då lägga energi för att styra upp besluten och svara på varför.  Kan bli en dålig start på dagen. Tur nog är jag oftast själv uppe innan jag åker till mitt andra jobb. Slipper diskussioner . Mannen är snäll och gör iordning frukost till mig  då jag fixar morgon rutinerna i stallet.

Med nya årstiden kommer även nya rutiner och nu är det dags med reflexer vis ridning efter klockan 16.00. Kan man synas så ska man klart göra det. Reflextäcke , reflexvästar och även reflex band runt ben gör susen.

reflextider rotated
Linnea och Gaucho
reflextider 2 rotated
Charlotte och Graciano

Hovslagare nummer två , Kent är frisk igen och har tagit sig an Graciano och Imperia. Han är duktig men det drar ut på tiden då han är glad för att snacka och det är ju jag själv också . Graciano var lite trött på att stå uppbunden och hade dåligt tålamod på slutet men det gick bra ändå tack vare Kents långa arbetslivserfarenhet. Imperia är som hon är, tycker inte att hon ska gå in i stallet. Fick ta den metoden med äpple och morots bitar på marken för få in henne. Kent skrattade hjärtligt och tyckte att det kunde ju filmas för att visa andra ….  Hon är otålig och Kent fick jobba lite extra för den fakturan.  Som reservplan, plan B ligger det en tub Domsedan pasta i stallet . Vi har inte behövt den så här långt . Tack Kent!  

Friskvårdsbiten är acceptera den nya årstiden, hösten. Se den som en återhämtningsperiod  efter sommaren. Sova lite längre.  Ta till alla mysfaktorer du kan i form av  braskamin och tända ljus. Läsa en bok (böcker) . Svamp plockning. Laga till goda grytor. Se naturen i färgprakt och kanske återskapa på foto eller egen målarduk. I ordning ställ i trädgården och tänk att ogräset växer inte längre , inte så mycket mer i alla fall…..    Fixa en höstkruka framför ytterdörren . Snart är det allhelgonadags och gravkransar, höstbuketter kan förberedas. Johan min man har klippt buxbom häcken så jag ska göra kransar av det som klippts bort . Röda bär finns i naturen.

hostkansla
Höstkänsla
martina i hostfarger
Martina i hösterfärger på Gaucho så klart

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment