Hästfynd

Hästfynd. Även vår Golden retriever Doris har fått ett nytt halsband för att synas i höstmörkret. Det kan ställas in på snabbt blinkande, mindre blinkande eller bara vara ljus. Så får det bli bara vara ljus hela tiden . För hennes skull och för min. Tänk även  på att reflexer är färsk vara , kan åldras och återspeglar sämre reflexljus.

Jag möter en tapper cyklist med pannlampa på en smal väg  till Veberöds, då jag kör till jobbet i Sjöbo. Hennes reflexväst är det bäst före datum på. Svårt att se henne i mörker och dimma, många stora lastbilar passerar för att de hämtar grus på just Stenberget och det är ingen väg gren. Glad för att se henne vid liv varje morgon då jag kör till Sjöbo.

Härom dagen , det var i måndags, då jag var ledig, väntade jag  tills det blev ljust att släppa ut hästarna. Då såg jag en  större skogsmus drunknad i Gauchos vatten kar, sittande med vidöppen mun . Inte långt från en otäck kriminaldeckare… Just nu ser vi danska deckare och det är en del otäcka scener.  Min bästa avkoppling  med deckare, är just att följa tankegången om hur det ska lösas eller vem som är den misstänkte. Vi har nu sett båda säsongerna av Den som dräper.

Förutom  en stunds avkoppling och hjärnarbete så blir det även en lektion i danska. När jag nu går ut till hästarna, kan jag höra mig själv säga Hej skatt ….  Eller rättare sagt ”Haj skätt”.  Även min man Johan har tagit efter och tilltalar mig så. Jag själv tycket det är ett fint sätt utrycka kärlek, så även han får höra det på ”dansk”.  För att återkoppla till den stackars drunknade skogsmusen så har jag fått ett tips av vår yngsta son Erik. Han tipsar om att lägga en pinne i vatten karet så den olycksdrabbade musen kan rädda sig själv från döden. Så har det blivit.

livlina i vatten karet rotated
Hästfynd 4

Kiropraktiker Åsa har varit här idag och gått igenom Graciano och Lilly. Graciano var ok , några ryggkotor ”justerades ”, men inget mer alarmerande . Lilly som har haft en bäckenbottenförskjutning i samband med sista fölet , då Graciano föddes, har fått behandling mot att SC-leden har hoppat ur eld / ändrat läge. Detta har Lilly haft problem med tidigare och vi märker det genom att hon är ovillig att böja av mot höger och  försöker kompensera detta genom att överbelasta vänster skinka.

Att läsa till Equie terapeut  tar lång tid ,men vilken kunskap de sedan besitter att hjälpa till med allehanda krämpor .

Jag fortsätter att leta efter lösdrift till min nya vän Helene. Hennes  två hästar behöver snarast komma in på lösdrift då vädret och årstiden snart vänder mot vinter. En 30 årigt Quarter sto och ett Luisitano sto som sällskap , ingen av dom rids.

Om någon kan tipsa om någon möjlighet häromkring Havberg , Skurup, så gör det gärna på pasoperuano@havberg.se eller sms 0729 030507. Hon själv bor utanför Rydsgård.

senatse hastfyndet rotated
Conquistagårds senaste hästfynd

Slutligen friskvårdsbiten . Jag har läst på nytt, ett kapitel i boken Mindfullnes i vardagen och fäster fokus på att lära sig att bara vara……. Unna sig korta stunder att inte göra något alls , inget som måste göras, utan bara låta tankarna och handlingarna stanna upp för att låta hjärnan får andrum 

Tänk de där 50 000 -65 000 tankarna vi har i huvudet  varje dag , tro jag att även hjärnkontoret behöver en paus. Det kan vara en stunds meditation eller sitta och betrakta brasan eller ett levande ljus .  Andra kanske väljer yoga eller bara mental  och kroppslig avslappning . Från huvudet ner mot fötterna.

Kärleks ört blommar för fullt nu och vilken färgprakt och glädje de sprider när allt annat håller på att bli brunt. Tips är att ta in några kvistar i en vas för att glädjas även inomhus . Efter ett tag sätter de nya rötter och kan tacksamt planteras ut för att” återvinnas” till en ny fin perenn planta.

karleksort rotated
Hästfynd 5

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment