Fullt ös på hösten…. Kan bara beundra naturen och dess skiftningar. Min mamma  var född den 23/10 och då är det alltid som bäst med skogens skiftningar. Tänker på henne då istället för på hennes dödsdag 11/10.

hosten rotated
Hösten
hosten i var egen skog rotated
Hösten i vår egen skog även en ny ” mark matta” är utlagd

Vår lilla Freya har blivit opererad som i tisdags och hon är lite tagen efter en patella operation. Vid röntgen  av höfter och armbågar inför avel , visade det sig hon tyvärr inte kvalificerade sig för att bli mamma. Hade C både fram och bak ett bakslag för oss som såg fram emot valpar. Dessutom visade röntgen på en flack knäledshåla och vi har märkt vid två tillfällen att hon har skrikit till och svansen mellan benen och det har berott på en knäleds luxation , ledan har gått ur led. Ännu har ingen artros/ förslitning kunnat ses på röntgen . Vi blev rekommenderade att operera henne för att fixera leden . Jobbigt för henne just nu men förebyggande av artros och värk på äldre dagar. Vi hoppas allt läker som det ska. Alltid känsligt med leder. Hon har morfinplåster tre dagar och det håller energin nere. Det är ytterligare 11 dagar som hon ska vara stilla. Det fungerar så här långt då hon inte stödjer på bakbenet utan hoppar runt på tre ben .

nyopererad Freya rotated
Nyopererad Freya

Vad annars på gården ? Jo, häst släpet har fått en föryngrings  tvätt. Det blir en del grön alger som färgar den vita värmlandsvagnen grön / smutsig. Kanske på grund av föroreningar i luften från Sturup flygplats strax inpå eller bara” allmän ” nedsmutsning ?

smutsigt slap rotated
Nedsmutsat släp
sa har bra blev det
Så här bra blev det

En notis på instagram som jag först trodde var en ” rolig ” grej …. men det  var en tragedi för en  igelkotte. På grund av att det kastas sopor från oss människor, så ser igelkotten sin chans att slicka rent det där sista från förpackningarna. Videon börjar med att en igelkotte har huvudet inne i en förpackning och en flicka klipper i taggarna. Vartefter ser man att det är tillämnat förpackningen. Flickan frigör igelkotten från sitt låsta position i förpackningen som har haft något gott som lockat den in i förpackningen som slutade i en rävsax. Med detta vill jag påminna alla som slänger ut sina hamburger /korvrester förpackningar , mm, vilka konsekvenser det blir för våra kära djur i naturen. Dödsfällor. Vem vill det ? Kunskapen om deras dödsfällor borde nå ut till de slarviga personer som inte har  fostras i  förhållningen ”håll naturen ren ”.

Till sist friskvårdsbiten , Det krävs både mod och styrka att gå sin egen väg. Den som som följer massan tappar lätt bort sig själv och sina drömmar. Källa: herregud.co facebook .com

Om det råkar bli en” dålig dag  ” tänk då på dessa ord.   Ge inte upp för ett dåligt kapitel i ditt liv. Fortsätt ! Din livshistoria är inte slut för det.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment