Heljar är mest uppmärksammad

Våren blev kort och vi har sommaren redan här . Jag är glad att hovslagare Kent kommer imorgon . Jag tänker att innan det blir torka och brist på gräs är det lika bra att de får gå ut på bete. Tids nog får det utvisa om  gräset tar slut eller om insektsangreppen tar över livskvaliteten. Friheten att få äta och sova utomhus är nog en semesterkänsla för de flesta hästarna.

Det blir att göra rent vatten kar och så måste jag köpa några nya vattendunkar och saltstenar. Troligen blir det på mors dag som  släpper vi ut de fyra på bete . Heljar och Graciano på den större hagen och Lilly och Imperia på den lite mindre. Lilly har en tendens till att beta non stop och blir fort överviktig.

Emma kommer ut var och varannan dag . Hon har det bra tillsammans med Heljar och han med henne. Det blir många bilder på hennes ”älskling”. Det är hennes avkoppling från ett  psykiskt krävande arbete. Vara med djur och i vacker natur är grundpelare till ett hälsosamt liv.

karlek
Heljar är mest uppmärksammad 3
var
Heljar är mest uppmärksammad 4

Det görs lite underhållsarbete här hemma dessa fina sommardagar. Trätrappan till loftet ska oljas in och lite målningsarbete här och var . Mindre roligt är det med naturens krafter då det gäller ogräskampen .

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment