Nästan lite vårkänslor

Jag har suttit en stund och läst på en bra hästswebbsida , hästSverige.se Där finns mycket om och kring hästar. Jag tog del av avsnitt om Häst och människa och har fått ny kunskap om att det finns ca 360 000 hästar i Sverige och det är näshästtätast i Europa. Läste även Eskil Erlandsson förord 2013 från landsbyggddepartementet , kanske lite väl gammalt ? ”att det ska vara enkelt och lönsamt att driva företag på landet”.

Nu ska jag inte gå in i någon politisk debatt men i dagsläget kommer det bli svårare både för aktörer/hästföretagare och även  besökare att transportera sig fram och tillbaka på landsbygden när bensin och  dieselpriset har gått upp så kraftigt. Jag har förståelse för att miljömål måste nås , naturligtvis, men det blir svårare för oss på ”landet” med ekonomin då vi inte kan välja cykel eller promenera till jobbet.

Jag hoppas att det är just hästupplevelsen som  prioriteras. Hemma hos oss försöker vi dra in på körningar med enstaka ärenden . Det får samköras då jag ska hem från jobb att jag stannar till och handlar . Även våra turer med olika slags upptäcks färder har minskat , tyvärr. Tur nog har vi många stigar runt om i Havberg att välja både till häst och med våra hundar. De höga elpriserna  har gjort att jag mannen och yngsta sonen Erik, har plockat fram de norska ylletröjeror .Vi eldar mycket i braskaminen med vår egen ved från skogen. Värmeväxlaren står på 22 grader. Trots detta har vi en inne temperatur på ca 16 grader då el elementen är avslagna . Bättre då att jobba på ute i stallet , då blir jag varm. Men som en belöning har vi inte haft skyhöga elräknings kostnader , alltid en belöning .

braskamin
Nästan lite vårkänslor 4

Väntade som igår på hovslagare till Graciano och imperia men han lämnade återbud på grund av en kollegas influensa. Känns som jag  ligger långt nere på kundlistan . Nåväl hoppas på en ny tid snart.

grasse me sno i manen 1
Grasse med snö i manen

Det är skiftande väder från ”nästan” lite vårkänslor till minusgrader och kall blåst. Gaucho och Lilly har sina vinter täcken på  och så fleecetäcke på natten. Det har de för de är lite äldre , inte Heljar inräknad, 27 år, men han är islandshäst med mycket tjock vinterpäls. Eftersom det är sparsam ridning har vi inte klippt honom  år.

Friskvårdsbiten är att mentalt hålla ut från mörker och dåligt väder. Ersätt händelser med andra händelser.  Utställningar inomhus eller museibesök , träffa vänner i all enkelhet , knytkalas. Filmkväll hemma eller på biograf. Det kulturella har också stor betydelse på själens välbefinnande.

A1 morgonljus rotated
Nästan lite vårkänslor 5

Vi väntar på morgonljus och med nya blad på träden.  

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment