Jag varit utanför min komfortzon, min trygga bubbla

Veckan som gått har varit en lugn början med konferens två dagar på mysiga Mossbylund. Jag känner extra mycket för denna  hotell anläggning då de har samma stil som här hemma på gården. Skulle jag driva en hotellverksamhet skulle det vara i just så. Jag har blivit inspirerad och förevigat en del ting att kanske kunna bli av även här hemma.

i all enkelhet
I all enkelhet
gammalt moter nytt rotated
Gammalt möter nytt
sa sag det ut forr rotated
Så såg det ut förr
kallsortering i konferansrummet
Källsortering i konferensrummet
lana hund till promenaden rotated
Låna hund till promenad

Sedan kom den där onsdagen 18 maj klockan 13.00. Tid för Gaucho på Flyinge veterinärklinik för att behandlas med chock waves,  ett sätt att lösa upp förkalkningar i senan för att få bättre blodflöde och därmed bättre förutsättningar till god läkning. Jag har verkligen varit ute ur min komfortzon , min lilla trygga bubbla. Tack vare Cissi och Emma har det blivit möjligt. Släpet är nybesiktigat och bilen servad , vägen dit har kontrollerats , fint väder , duktig häst att transportera två hjälpsamma stöttande medmänniskor, och så händer det ändå det som inte får hända . Vid avlastning utanför Veterinär kliniken , hör Gaucho andra hästar gnägga och blir exalterad och vill ju visa att han är vackrast i världen.  Trots god planering med lång lounger lina så rycker han till och hans läder ! grimma går i sönder i metalldelarna, ut kommer Gaucho med en läder rem runt halsen . Ingen reservgrimma med…. Cissi tog snabbt beslut att linda lounger linan runt nacke och nos medan jag sprang in på kliniken och fick låna ett grimma. Allt ordnade upp sig . Väl inne i stallet var två ston uppstallade och så klart brunstiga . Vi fick order om att gå direkt in i ett röntgen rum med skjutdörr. Väl där inne blev han lugn och klarade behandlingen bra. Han fick slicka på slicksten som Emma höll till honom. Efter avslutad vågbehandling , var han duktig att gå upp på transporten utan att tveka och så var det bara det där med backningen . Jag skulle bara backa rakt ut , alltså med rakt ställda hjul par, ändå så vrider sig släpet , hur kan det gå på det viset ? Jag vet att jag hade full koll på att inte röra ratten i sidled och ändå. Nåja efter ett tag med lite höger vänster kommandon kunde jag surra runt och vi körde tillbaka.

Gaucho pa Flyinge veterinarstation
Gaucho på Flyinge veterinärstation
Gaucho i transporten
Gaucho inne i transporten

Nu ska det laddas inför nästa onsdag , då behandlingen ska upprepas. Denna gång blir det redan klockan 09.00 , blir till att stiga upp tidigare och köra strax före 08.00. Efter Gauchos nummer två behandling, kommer en kvarkahäst och efter den hästen stänger mottagningen för sanering .

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment