Snart dags att släppa ut två av hästarna på bete

Denna blogg skrivs i slutet av dagen , i slutet av vecka 19. Bättre sent än aldrig. Jag håller på rutinerna att det ska bli lite information från Conquistagård varje vecka. Det är trots allt en del som händer på en vecka. Tiden är inne för uttrycket mellan hägg och syren. De båda blommar nu. Häggen mot sitt slut och syrenen i sin början.

syrenknoppar rotated
Snart dags att släppa ut två av hästarna på bete 4

Körsbärsträden blommar och släpper  nu de vita bladen som snöflingor. Vi har vår egna körsbärsdal här i Havberg . Många träd häromkring är vilda körsbärs träd.

korsbarsblomning rotated
Snart dags att släppa ut två av hästarna på bete 5

Tiden är nu inne för att ta sig ur den bekväma bubblan. Tid har beställts till chock waves på distriktveterinärskliniken i Flyinge. Det kommer att bli minst tre besök . Vi har kollat upp var kliniken det ligger och hur det ser ut där, om det går att köra runt. Troligtvis går det att göra det, bara det inte står någon annan bil eller släp parkerad. För att ha helt klart för mig kommer jag att ringa dom imorgon måndag. Min backning är inte så  bra så jag vill helst köra framåt. Cissi och Emma har varit ute och vi har last tränat Gaucho. Det verkar inte vara något problem. Vill ju veta då vi ska  passa en tid . Det är några år sedan han kördes men den biten kan jag släppa. Både Cissi och Emma är duktiga och de kommer vara med.

Båda dagarna har jag lyssnat till göken då jag har mockat i stallet. Jag fick till och med se göken som flög lågt över gårdsplanen i går morse. Då jag släpper ut Gaucho är det två dovhjortar i hans hage på morgonen. Han tittar förvånat när de springer iväg. Det är nackdelen att vara hingst, ensamlivet i hagen. Vi provade med Heljar då Gaucho var mycket ung men småbråket blev mer allvarlig kamp om vem som skulle bestämma. Ja, stegrande hästar som ville få ner den andre. 

Det är snart dags att släppa ut två av hästarna på bete. Inväntar hovslagare Kent som på onsdag eftermiddag . Jag hoppas verkligen att han kan få till det med nya skor på Graciano. Efter Imperias verkning kan hon och Lilly gå upp på höjden på bete eller om det blir Heljar och Graciano. Det krävs ju sällskap åt Gaucho här hemma.

För att bli lite inspirerad har jag kontaktat Lis Lott, Humlamadens rehabilitering och kennel utanför Veberöd.  Vi hade trevligt samarbete genom lilla hästrundan gänget. Jag saknar nätverket att bolla idéer  och få inspiration . Precis som det är med Gaucho känns det ibland lite ensamt här på gården. Vi ska prata igenom lite och se om det finns gemensamma punkter att sammanstråla till. Bara att se hennes välgjorda hemsida gör att jag inser att det finns mycket som kan förbättras på min egna hemsida. På humlamadens hemsida finns både struktur och bra information om de olika grenar inom verksamheten. Se hennes hemsida och bli inspirerad.

Tiden denna helg har runnit iväg då utfärd med hundar och besök på loppmarknader har gjorts. Det är Johan, Erik och jag samt Gustav och hans Emma med barnbarnet Wilhelm som åkt runt och fyndat. Ett sådant fynd är denna röda barngunga som bytt ägare och nu hänger i favoritäppleträdet i vår trädgård.

ny generation rotated
Snart dags att släppa ut två av hästarna på bete 6

Slutligen har ett litet föl kommit till världen i Havberg . Det är grannen mitt emot vars vita sto fått en svart avkomma. Minns vår egna föl då väntan äntligen var över. Maj är en bra månad att komma till världen om man är ett litet föl .

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment