Julstök

Julstök. Ja , hela julveckan inför julafton är som vanligt lite hit och dit. Det är nog för att man är tidsoptimist och tänker att det är lugnt. Men det är mer människor i affärerna , det tar längre tid att handla. Att utgå från att december är en hel månad , 31 dagar ,är också  optimistiskt. Allt handlar om att allt ska ske fram till den 23/12 sedan inget….

Den gångna veckan har varit både vit och grön. Snö dagarna före julafton men sedan plusgrader och en regnig julhelg med tilltagande vind. Så pass mycket att det såg ut så här på gårdsplanen .

Julstök

En trädkoja sedan många , många år tillbaka , for också ner i stormen . Trädspillror är nu transporterade till Återvinningen i Skurup.

Julafton var trots det dåliga vädret, härlig. Underbart att ha alla barnen, och barnbarn hemma . En av paketen jag fick var från stall tjejerna Emma och Ida . Massor med godsaker och bra tillbehör.

Julstök
En av tingen i min julklapp från Emma och Ida

En annan glad julupplevelse var att yngsta sonen Erik kom hem från Hong Kong. Hans julklapp var ett fint armband med äkta små pärlor till ett armband . Kostade på sin mamma. Dessutom har han mött en dansk ”käreste ” som också var utbytes student i Hong Kong , studerande i Köpenhamn. Henne träffade vi idag .

Skon som Graciano fick påslagen satt så bra, men som igår tappade han den . Jag har satt bomull under hoven och flexi tejp samt silver tejp ytterst. Inväntar en hovslagare på lördag som ersättare för min vanliga hovslagare Kent som har fått diskbråck i nacken .  Stackars honom .

Julstök

Som sagt 23/12 var så här på morgonen . Alltså inte helt fel med bondepraktikan vitt dagen före, men julafton slaskar.  

Julstök

Julstök

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment