Längtar efter våren …..

Längtar efter våren. Måndag kväll och fullmåne , det har varit en ännu underbar solig dag , om än lite kallt. Det är svårt att ta in att det ska bli snöoväder imorgon….men prognosen säger så .Jag har strängt boxluckorna och packat alla hö kassar som kan packas.  Allt annat är förberett till morgon 06.30 då hästarna ska släppas ut för att jag sedan 06. 45 åker till mitt andra jobb.

Jo, visst blev det snöstorm tisdag , hästarna skyddades med vintertäcke utom långhåriga islandshästen Heljar och Graciano  har halmad lösdrift att gå in och ta skydd. Jag la ut mycket hö. Då jag kom hem strax efter 16.00 kunde jag ta in hästarna eftersom min man Johan fixat boxarna , fyllt på vatten och lagt in hö. Under natten avtog stormen och jag kunde sova gott.

Längtar efter våren
Längtar efter våren
Längtar efter våren

Efter oväder kom sol och vilken dag det blev onsdag 8/3 Jag var ute i stort sett hela dagen och fixade med stall och klippt bort gamla grenar , blommor.

Längtar efter våren
Längtar efter våren

Fler dagar med minusgrader och öppen himmel. Bra för hästarna att slippa lera och det gör inget med minusgrader då det inte blåser.

Graciano vilar, men Lilly togs ut på en runda i lördags och Heljar var ute på  en skrittrunda över två timmar idag men grannens islandshäst och shettlandsponny .

Tillägg i Kraftfodret är tillskott av B vitamin till Heljar som fäller något enormt just nu och Vitafors mineraler och vitaminer. Inväntar och hoppas på att det snart sticker upp lite grönt i det gamla fjolårsgräset .

Längtar efter våren …..

Längtar efter våren

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment