Lilla Hästrundan Mittsyd

Nu har Lilla Hästrundan Mittsyd genomförts och det kom många besökare trots det dåliga vädret.

Affisch för Lilla Hästrundan

Denna runda kom till efter det att personal från Skönabäcks ridanläggning kom ut och hälsade på med en önskan om samarbete. Vi kontaktade hästföretagare runt om med olika inriktningar. Syftet var att lära känna varandra och känna till varandras hästutbud. Samt att göra en gemensam öppet hus dag där besökare, liknande konstrundor till påsken. Joakim Lövgren som representerade travsporten var först ut. De andra företagen som var med finns på Facebook Lilla hästrundan mittsyd . Conquistagård var sista gården/företagaren och en del började nog rundan här, bland annat Stora hästrundans arrangörer på Österlen som brukar ha sin hästrunda i juni. De efterfrågar också ett samarbete framöver. Återigen dagens förbättrings tips är sätt lite guldkant och jobba ihop. Varför inte en gemensam öppet hus dag någon annanstans i hästrika Sverige ?

Besökare på Lilla Hästrundan

Många frågor

Det var många frågor från besökarna och ett brinnande intresse över de peruanska hästarna och så klart Spira projektet som blev uppmärksammats i Skånska dagbladet som i torsdags. Jag har nämnt om Spira tidigare och det jag känner är att hästarna och naturen häromkring kan vara den sluss som låter deltagarna segla vidare efter att ha kommit upp i ny nivå. Segla vidare och därefter dags med nästa sluss. Ny nivå på rehabiliteringen och därefter börja arbetsträna för att slutligen återgå till ordinarie arbete eller ett helt nytt!

Min nya upptäckt

Min nya upptäckt är att jag och hästarna kan göra skillnad. Fler av deltagarna är på väg genom kanalen och slussarna. Andra har kommit i mål och börjat jobba. Du kan läsa mer om Spira på Skurups kommuns hemsida.

Vänligen Susan

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment