Lilla Hästrundan

Nu har Lilla hästrundan mittsyd genomförts och det kom många besökare trots det dåliga vädret. 

Denna runda kom till efter det att personal från Skönabäcks ridanläggning kom ut och hälsade på med en önskan om samarbete. Vi kontaktade hästföretagare runt om med olika inriktningar. Syfte var att lära känna varandra och känna till varandras hästutbud samt att göra en gemensam öppet hus dag där besökare, liknande konstrundor till påsken. Joakim Lövgren som representerade travsporten var först ut. De andra företagen som var med finns på Facebook Lilla hästrundan mittsyd . Jag var sista gården/företagaren och en del började nog rundan här, bland annat Stora hästrundans arrangörer på Österlen som brukar ha sin hästrunda i juni. De efterfrågar också ett samarbete framöver.

Lilla Hästrundan
Glada ryttare på Lilla Hästrundan

 Det var många frågor från besökarna och ett brinnande intresse över de peruanska hästarna och så klart Spira projektet som blev uppmärksammats i Skånska dagbladet som i torsdags. Jag har nämnt om Spira tidigare och det jag känner är att hästarna och naturen häromkring kan vara den sluss som låter deltagarna segla vidare efter att ha kommit upp i ny nivå. Segla vidare och därefter dags med nästa sluss, ny nivå på rehabiliteringen och därefter börjar arbetsträna för att slutligen återgå till ordinarie arbete eller ett helt nytt!

Min nya upptäckt är att jag och hästarna kan göra skillnad. Fler av deltagarna är på väg genom kanalen och slussarna. Andra har kommit i mål och börjat jobba. 

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment