Ny månad, ny årstid

Mörkt och frostigt

En ny dag en ny månad och en ny årstid. Det har blivit minusgrader och lite frost som ger antydan om att snö kan komma. Det medför vissa förändringar i vardagen. Noggrannhet med att kolla upp att hästarna har tillgång till icke fruset vatten. Skjutlås på grindar kan frysa fast så en tändare i fickan är bra. Plockat bort slangen till vattenutkastet till Gracianos automatpåfyllnad. Man lär av misstag då jag en kväll inte insåg att det skulle bli minusgrader och det frös till och därefter stod det och rann vatten utan att det gick att stoppa. En rörmokare fick anlitas för att lösa problemet. Jag fick då lära mig att även den gängade plastdelen på kranen ska tas bort.

Hästpromenad

Idag då jag har Cissi här som arbetstränar, blir det tid för att gamla Ghia och Lilly kan promeneras en runda till Svaneholmslott , därefter att unghästen Imperia får lite uppfostran i corallen och att bindas upp inne stallet för att testa tålamodet.

2a dec 2
Ny månad, ny årstid 3

Solen!

Graciano kom också ut på en sväng. Härligt att se solen och känna att det ”nyper” lite i kinderna.

andra dec
Ny månad, ny årstid 4

Fick veta att november har varit den mörkaste månaden på 11 år.

Polishästen Jake

Vill dela med mig av Aftonbladets nyhet 1/12 om polishästen Jake som innan han stiger upp dricker sitt te med mjölk och socker. Kolla den videon

Resa till hemlig ort?

Spira gör lite uppehåll och det blir ett möte 18 december om ”nya” Spira 2:0. För min egen del ska jag själv göra en personlig resa i dubbel bemärkelse. Den ena är att jag kommer att lämna över hästar hundar, katt tillika stall och hus till en bekant och på så vis jobba med mitt kontrollbehov. Den andra resan är att äldsta sonen Calle har ordnat med en resa för hela familjen för att fira min födelsedag på hemlig ort. Det kommer bli återkoppling till detta vill jag lova. Det är som med mycket annat, nödvändigt att utmana sig själv  för att världen inte ska krympa runt omkring en.

MVH Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment