Lilly och Heljar omskodda

Lördag morgon och precis inkommen från stallsysslor , en toast och en kopp kaffe intill datorn då jag skriver, vardagslyx . Skönt med utomhus sysslor,  det händer så mycket i naturen. Just nu är det mellan Hägg och Syren, ett bra uttryck. Häggen blommar med små vita blommor och syrenen har stora knoppar som snart ska slut ut  . För första gången i år hörde jag Gökens melodi och förundras var gång hur en sådan liten fågel kan få fram ett så pass kraftigt ljud.

Gaucho får sin medicin och vi gör träningen, att skritta  15 minuter på fast mark . Ovissheten hur det kommer att gå med hans ”felaktiga ” hästförsäkring kvarstår . Det känns som den lilla försäkringstagaren inte har något att komma med mot den stora försäkringsgivaren . Återkommer med hur det går.

Hovslagare Hannes har varit ute som i onsdags. Då blev Lilly och Heljar omskodda. Gaucho ska behålla sina skor på några veckor för att ha bra balans i hovarna. Hannes kan mycket runt omkring benskador ,hur en sko kan göras om för att underlätta läkning. Hans och flickvännens islandshäst har precis blivit friskförklarad efter några månaders vila för sin gaffelband skada. Bra med pålästa, välutbildade hovslagare.

Lilly och Hannes rotated
Lilly och Hannes
Heljar o Hannes rotated
Heljar o Hannes

Den 2/5 började jag lägga eksemtäcke på  Heljar. Anledningen är att nu ser man dessa små knott , myggor i solljuset. Vet inte om det är just de som orsakar eksemet, men tiden är inne då. Han har fällt sin långa vinterpäls och ser ut som en ungdom igen trots sina 27 år.

Idag lördag 7/5 har vår hästbutik Landäng hästloppis på parkeringen vid affären . Bra initiativ  att prylar kan få nya ägare. Jag själv hade gärna sett om någon skulle vilja bli av med några häst boots . Familjen åker på släkt konfirmation idag kl 11.00 så jag får stå över.  Graciano växer långsamt i hovarna bak till. Kan fortfarande inte skos ,men väl behövas ridas.

Gällande friskvård kan jag rekommendera de som kan, att så frön till egna grönsaker och  blommor. Det känns tillfredställande att från att så ett litet frö, följa händelsen till att skörda något som du själv har vattnat och påverkat.

tar fart rotated
Följa naturens växtkraft, här rabarber

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment