MASK-appen för häst

SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) lanserar idag en ny webbapp, MASK-appen, som kan laddas ner på webbsidan maskappen.sva.se. Allt för att göra det enklare för hästägare att hålla koll på, följa och få direkta resultat kring hästens träckprov och avmaskningar – in i telefonen.

Hästägande förenklas genom att analyser kan beställas, svar erhållas och avmaskningar läggas in direkt i mobilen – det beskriver SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) när de idag lanserar MASK-appen, som ska göra träckprov, avmaskning och allt därikring enklare för hästägare.

MASK-appen
MASK-appen för häst 2

Tanken är att det år efter år ska gå att spara provtagningar, resultat och avmaskningar på ett och samma ställe – för ett obegränsat antal hästar, stall och hästägare. För att öka sannolikheten för bättre maskstatus i Sverige skickas påminnelser ut när det är dags att ta träckprov: Vår och höst. Även resultat från färdiganalyserade träckprov ska framöver presenteras direkt i appen – som nu går att ladda ner till mobilen via den här länken.

De som vill fortsätta använda pappersremiss kan göra det. Precis som tidigare samlas också resultaten för ett stall i en PDF som stallägare kan dela med hästägare eller sin veterinär eller som kan skrivas ut och sättas upp i stallet.

Innehållsförteckning

MASK-appen

Ridguiden.se

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment