Midsommar

Midsommarvecka och hästarna är fortfarande inte ute på bete. Först har det varit kalla nätter och nu har gräset blivit så högt att staketen inte syns riktigt bra . Strömstyrkan minskar då gräset växer upp under den lägre tråden och risk att framben kan komma in mellan trådarna då gräset skymmer. Nu är Gustav, som brukar ta hösilage, upptagen med alla de andras fält. Kan tidigast klippa runt staketen midsommardagen. Jag ber till vädergudarna att det går att hugga och få gräset torrt de närmaste dagarna.

MC

Johans motorcykel får lite omvårdnad. Det är inte bara skydd mot regn utan även från svalornas spillning. Det är inte så mycket ungar som det brukar vara, ännu…. Men de stora flyger kors och tvärs och fångar insekter.

MC med hästäcke
MC med hästtäcke

På YouTube

Lilla Hästrundan finns nu digitalt på You Tube, missa inte den! Snart kommer Conquistagårds egen video. Den är klar tack vare Johanna min kollega. Tidigare aktiv ryttare bland annat ingick hon i Svenska landslaget i juniorhoppning. Hon hjälper mig med ett you tubekonto så länken kan kopplas ihop.

Vid stallväggen

Om nu pionerna vid stallväggen blommat ut så har de första rosorna kommit. Liksom min fågelfavorit är svalan så är min blomfavoriten ros.

gulros rotated
Gul ros
rosa ros rotated
Rosa ros

Systemet

Jag har varit och fixat inför midsommar, det blir bara familjemedlemmar med luft emellan. Många tycks redan släppa lite på rekommendationerna, då jag var i Skurup för att handla på systembolaget, såg jag till min förvåning att de verkligen vill att kunderna inte utsätts för eventuell smitta. Det var en vakt utanför och jag fick köa några minuter innan jag blev insläppt. Roligt nog så blev det en hel del konversation om att denna midsommar kommer man att minnas så länge man lever. Kanske även högsta priset på jordgubbar? 75 kronor litern. Det blir till att äta långsamt och njuta av varje tugga.

Tur?

Slutligen en liten detalj från gården vid hösilage balarna, en riktig padda, det betyder väl tur ?

padda rotated
Trött padda

Önskar alla en bra midsommar och hoppas att skörden blir huggen och torkar bra.

Varma midsommarhälsningar från Susanne!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment