Varma Dagar

Förväntade varma dagar börjar tidigt här hemma. Idag var det dags med omskoning för Italia och Lilly. Morgonhö vid 06.30, 07.45 utsläpp och därefter så är det att fixa med boxar och vatten, packa hökassar innan det blir för varmt. Det var fortfarande svalt inne i stallet då hovslagare Patrik kom 09.30. Lite småsysslor innan jag gick in 12.05.

Medryttare kom även de tidigt , redan 08.00 för att hinna med en ridtur innan insekter och värme förstör den glädjen.

vila i skuggan rotated
Viloplats

Detalj från Conquistagård.  Här sitter vi i skuggan då det är vilopaus och fika.

Nisse

Tidigare i veckan har det varit lite oro för hur det skulle bli med katten Nisse. Han är ju gammal, 15 år men har inte visat tecken på sjukdom mer än att han fått utskrivet ögonsalva och ögonsköljvätska då han emellanåt blir infekterad i ögonen. Måndag och tisdag låg han mest och ingen mat passade att äta. Var inställd på att åka med honom till veterinär på onsdagen. Den natten var jag orolig att finna honom död.

Bönhörd

Jag blev bönhörd och jag möttes av en katt som hoppade ner från sin viloplats och jamade som han brukar, om än inte lika högt som han brukar. Fick mat och äter nu igen . Han äter inte så mycket åt gången så maten sätts in i kylskåpet så får han fler mål istället. Jag vet att han är gammal och kan när som helst lämna jordelivet och att det är en del av ha djur men jag har svårt att förlika mig med att ta farväl . Just nu är han intagen på vår toalett här nere och äter försenad lunch. Jag är hundvakt till Bella idag , mellansonens och hans Emmas rottweiler, så det finns tre hundar som stör lugnet för honom.

Nisse håller koll rotated
Nisse håller koll

Ny film

Se gärna videofilmen om nya Conquista gård som har släppts på you tube! Länk till filmen

Bra kollega

Både Gaucho , vår hingst och ryttare Johanna , tidigare i juniorlandslaget i hoppning och nu  min kollega på mitt andra jobb, är förträffliga. Vilket team, videon gjordes på direkten sedan har Johanna hjälpt mig att klippa ihop och sätta till text och musik, det tog nog lite längre tid. Kan varmt rekommendera sådana här påhitt i dessa Coronatider, visa upp din gård din verksamhet digitalt i väntan på bättre tider.

snart dags med bete 1
Beteshästar

Ut på bete

Uppe vid sommarhagarna har det tagits lite hösilage längs staketen och nu ska Ghia, Imperia samt Heljar och Graciano ut på bete. De andra är inte lämpade för bete.

Elaka insekter

Italia har haft fång och jag vågar inte riskera det igen. Lilly äter konstant dygnet runt och blir alltför tjock. Gaucho är ju  hingst och går ensam, stod alltid vid grinden mot kvällen och ville hem. Insekterna biter honom mycket i skapet, så pass att hans vita strumpor på bakbenen är nedstänkta av blod droppar…. inget vidare.  De tre får nöja sig med mindre betesstunder i trädgården.

De kan dessutom ridas om medryttarna så önskar .

Många VARMA hälsningar från Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment