Minisemester

Minisemester. Söndag kväll och en summering av veckan som varit. Det är inte vilken vecka som helst utan denna weekend har det varit minisemester en kortare körsträcka nämligen utanför Åhus, en liten ort som heter Yngsjö . Yngsjö är mest känd för den sista halshuggningen av en kvinna. Anna Månsdotter. Historien känner ni säkert till.

Vi hyrde två stugor , samma fastighet i tallskogen vid Yngsjö strandbad.

Precis som förra året i september var hela familjen samlade , yngsta Wilhelm snart 2år och äldst pappa snart 91 år. Det är fyra generation. 8 vuxna och så lille Wille. Erik i Hong Kong hade vi video samtal med lördag förmiddag .

Goda middagar, gott att dricka i storstugan och så spelade vi spel. Utfärder lördag med loppmarknad och besök av  många turistattraktioner vilket medför inspiration. Toppen väder , högsommar värme så det kändes som juli månad. Allt detta tack vare min vän Cicci.

Minisemester
Ett av besöksmålen var välskötta Vittskövle slott . Vi promenerade i parken och tog in Historia från 1500 talet, slottet  påbörjades att byggas 1553.

Är det något som är svårt med att ha djur är det att komma iväg på semester. Denna weekend tog vi med både Freya och Doris , våra hundar . Resan tog drygt en timma så Doris som bara vill sitta upp hela resan kunde klara av det . Dessutom blev hon konstaterad att lida av urinvägsinfektion i måndags och en sjuk hund vill vi inte lämna över ansvaret till Cicci .Hon har fått behandling och är mycket bättre.

I onsdags var Hovslagare Kent och André här och fixade Gracianos och Imperias hovar. Cicci har fortsatt med Voltaren behandlingen och så skrittrundor som fungerar som sjukgymnastik. Vi gör så gott vi kan.

Väderprognosen för nästa söndag 17/9 verkar bli sol. Det tackar vi för då Cissi ska ställa ut sina målningar, tavlor i naturen, nämligen i  rund corallen. Då kan betraktaren kan stå i mitten och ta in varje tavla på lämpligt avstånd .

Minisemester
Några av de många tavlor som Cicci kommer att visa på söndag

För min del har andra kontaktat mig för att sälja av rid utrustning som är överflödig . Det ska bli en härlig öppet hus söndag 17/9 11-14 Välkomna då!

Minisemester

Minisemester

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment