Ny månad, ny årstid

Ny månad, ny årstid. Glädjen att finna både Carl Johan svampar och kantareller förgyller hundpromenaden. Det är något i oss som bara vill  söka och ta vara. Säkert en av våra överlevnadsinstinkter. Nu några dagar in i september har vi även hittat trattkantareller som är lättare att torka och sedan bara till att smula ner i såsen .

Regnen medför svamplycka det får vi tänka på då det vräker ner och himlen är mörk .  Nu är det perfekt tid ,  regn och så lite sol och värme på det.

Ny månad
Kantareller 15 minuters plockning

Annat som plockas kan vara hasselnötter. Vi har två träd som Lilly , den matfriska vita hästen har format om till paraplyträd. Bra mot regn. De ramlar ner på marken och jag krattar bort dom för att hästarna inte ska äta dom. Tänker att skalen inte är så bra för bearbetas i mag- tarmkanalen.  Likaså finns en gren med ekollon som häger över staketet som jag krattar undan . Trädet står på naturskyddsområdet som är vår granne på den sidan.

Det som är undantag för hasselnötter är att de inte ingår i allemansrätten .

Ny månad
Hasselnöts träd i hästhagen

September är en härlig månad , det tycker nog hästarna också , mindre insekter , lite svalare och att gräset tar sig  igen då det kommer regn och natten ger dagg.

Beteshästarna mitt emot har dock åkt hem . Lite tidigare än vanligt men den stora betesmarken är nu såld. Vi får se vad som händer mitt emot framöver.

Lilly tar ut svängarna i hagen har bråttom upp från hagen då hon ser mig vid kvällsinsläpp. Det känns som om hon har gjort mest framsteg med gaffelbands läkningen . Ingen svullnad längre. Kanske det ändå är Voltaren gelen som påverkat anti inflammatoriskt på skadan. Graciano promenares och jag för dagbok för varje dag . Upphakningar finns då och då och noteras. Hans högra bakben är utan svullnad och jag funderar om något fel finns högre upp ?

Heljar ska ut i dag söndag på ny ridtur. Han rids några gånger per vecka  för att det är den enda hästen just nu som det bara är att sadla och rida ut  med.  Ida och jag ska fixa lite med de andra hästarna .

Det bjuds nu på äpplen i krubborna kvällstid. Det är mycket äpplen på träden denna höst/ sensommar. Lättast är att plocka fallfrukten . Äpplena tar inte skada då den landar i det mjuka gräset.  Det som lämnas får de andra vilda djuren ta hand om .

Sonen Erik är framme i Hong Kong och har genomlevt en storm och ätit  kokta hönsfötter ! Inget kött men lite skinn….. smakade så där. Ny matkultur, men Ikea finns ca 20 minuter ifrån med bussresa.

Ny månad

Ny månad Ny månad Ny månad

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment