Missa inte sjukvårdshästen Peyo

lycklig

December månad är snart slut och  och det har gått fort även om mycket har hänt sedan jag skrev senast.  Det har varit både stor som  liten som besökt stallet. Lilla  Linneas lillebror Simon följde med moster ut han fick sitta på Gracianos rygg och blev så här lycklig. Då ville Linnea också så klart rida barbacka.

simon 1
Simon
simon 2
Lycklig Simon

Julklappar

 Fina julklappar har jag också fått.  Denna speciella julklapp från sjuksyrrorna från MAS. En pizzaspade eller vad?

julklapp 1
Julklapp

Tillika fin julkrog med massor av godsaker som hör julen till .  Av” Lill Ida och Freya” har jag fått årets finaste pris med tillhörande pokal.  

A arets pris
finaste klappen

tack!

Stort tack alla kära medryttare och  stalltjejor .

avslutning

Sista Spira mötet var den 20/12 och som vi brukar avslutas Spira mötet över kopp kaffe/the. Här läser handledare Malin om vad någon fågel eller djur de sett under ridturen vill meddela enligt ”Solögas ”texter. 

sista Spiramotet 2018
fika med Spiragänget

snö och frusna pölar

Vintern kom strax före jul först i form av lätt snö och frusna vattenpölar. Detta medförde att  medryttareTherese föll av då Graciano klev på en frusen pöl och  ljudet av is som krackelerar medförde att Graciano blev så rädd och hoppade rakt upp med alla fyra benen samtidigt. Denna kraftutveckling gjorde att ryttare Therese förlorade stigbyglar och hamnade bredvid honom, i nästa sekund vände han sig och trampade hans kära Therese på skinkan som då var tvungen att släppa tygeln. Han sprang uppskärrad en bit och stannade vid en vägbom längre fram.  Just då skickade en skyddsängel ett meddelande till Anna  att fånga honom.  Jo, visst  Anna från Svaneholm  kom just i detta ögonblick. Hon kände igen honom tog honom , han  var fortfarande lite uppriven över händelsen men Anna höll taget tills Therese kom. En hjälteinsats med lyckligt slut . Då jag fick meddelande på mobilen gick jag dom  till mötes. Första biten gick Therese och lugnade honom , sedan fann hon en sten och steg upp!  När jag mötte dom såg det ut så här.

efter olyckan
åter i sadeln

ta tag!

 Min nya upptäckt , en del tar itu med problemen med en gång…

lyckligt slut

Dagen efter red Therese ut med Graciano tillsammans med medryttare  Sidsel  på Italia . För Graciano skull men även för sin egen del . Allt har fått ett lyckligt slut trots blåmärken och muskelbristning. Som igår red jag med De båda med Gaucho som sällskap. Allt var lugnt och Graciano tycks uppskatta skogstigarna igen nu när det har varit plusgrader och isfritt.

Peyo.

 Slutligen Så fick jag ta del via Martinas kännedom, denna underbara video om sjukvårdshästen Peyo.  Peyo the love stallion visit sick people” Mitt förbättringsförslag till sjukvården . Det står mycket om hästunderstödd vård på vårdguiden 1177 men borde inte hästgårds mottagarna vara fler ?  

Hälsningar Susanne Carlson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment