Ny trio ska sätta internationell prägel på Falsterbo Hunting

Falsterbo Horse Show sätter nya muskler bakom Falsterbo Hunting genom Jan Jönsson, Staffan Lidbeck & Mats G. Andersson. Trion har sedan i höstas arbetat för att utveckla och modernisera Huntingen i Falsterbo. Falsterbo Horse Shows ordförande Jana Wannius berättar mer.

– Falsterbo Hunting är en av våra mest uppskattade publikklasser i Falsterbo. 2019 förvärvade vi Jan Jönsson som tävlingsledare till Huntingen och till årets tävlingar har vi förstärkt teamet ytterligare med Staffan Lidbeck och Mats G. Andersson för att göra Huntingen i Falsterbo till den bästa möjliga.

Det individuella tävlingsmomentet är fortfarande grundkonceptet i tävlingen, men i år kommer ryttarnas resultat även räknas för deras respektive lag. Som det ser ut i dagsläget har vi lag från Sverige, Tyskland och Storbritannien vilket är väldigt roligt!

– Bansträckningen för Huntingen kommer bli helt ny och vi har även investerat i en hel del nya hinder för att säkerställa att nivån och säkerheten på Huntingen håller internationell toppklass.

Ludwig Svennerstål, OS ryttare i fälttävlan, ser mycket positivt på satsningen på Huntingen i Falsterbo.

– Falsterbos internationella satsning på Huntingen kommer att höja nivån avsevärt! Jag tycker det är väldigt kul och spännande att visa upp en show i världsklass av terräng och hoppning och ser mycket fram emot årets Falsterbo Hunting. Det kommer bli en stor succé för såväl ryttare som publik!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment