Möte med döden

En mörk dag                                    

En mörk dag i dubbel bemärkelse. Regnet och molnen trycker verkligen ner en just nu. Vår BernerSennenhund Selma har under en längre tid tacklat av och aptiten där efter. Det har gjorts veterinärundersökningar tidigare men inga direkta fynd. Så kom det här med strumpan som passerade hela magtarmkanalen. Då trodde vi att nu ska allt bli bra, men det blev det inte. Allt färre tuggor slank ner trots att det var både grillad kycklings kött och köttbullar.

Beslutet

I måndags togs blodprover och idag gjordes ultraljudsundersökning i buken. Det var framförallt ultraljuds diagnostiken som bidrog till vad det var som fel med henne. Det konstaterades en mycket stor aggressiv tumör på levern. Vi valde tillsammans med veterinären att hon skulle få somna in omgående. Min man kom till hundkliniken från arbetet i Ystad. Jag tog mig samman och jag var med henne till sista sucken. Jag har nu varit med om att möta döden tre gånger. Vid min mors bortgång, katten Ebba och nu vår kära hund Selma. De andra hundarna och mina hästar har jag haft min kära man att bistå detta med. Alltid lika svårt med avsked, kan inte förlika mig med det.

0860817414
Selma som valp våren 2012 .   Kära familjehund, du lever kvar i våra minnen.

Hemma 

Väl hemma väntar Golden retrievern Doris, vi har nu gått en lång runda i regnet. Katten Nisse sitter på kökspallen och ser ut att meditera. Hästarna ska snart tas in. Täcken av och vår fällning är på gång så det blir till att borsta. De vardagliga rutinerna tar över. 

Tankeställare

Min tankeställare idag är att ta vara på tiden med nära och kära. Uppskatta det där som finns i vardagen. Jag känner själv att jag tar mycket för givet. Stanna upp , se andra, gläds i nuet.

Hälsningar Susanne

Comments

 • Avatar för AffiliateLabz
  AffiliateLabz
  februari 21, 2020 at 12:51

  Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

 • Avatar för Fanny Robnett
  Fanny Robnett
  juni 1, 2020 at 09:51

  Awesome write-up. I am a regular visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a long time.

 • Avatar för Stephany Milbourne
  Stephany Milbourne
  juni 2, 2020 at 06:04

  I have saved as a favorite for later!

 • Avatar för Arielle Salvatore
  Arielle Salvatore
  juni 3, 2020 at 07:57

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

Add a comment