Prova mina vingar

Idag på trettondagen är det på nytt kallt  sol och blå himmel ,alldeles lugnt. Efter alla helger kommer det ju en ny röd dag till , dagen då de tre vise männen kom med gåvor till det lilla Jesusbarnet. I år tänker jag inte göra någon årskrönika för jag inser att det har redan berättats och medvetet vill jag lägga händelser bakom mig för att lägga energi på det nya året 2022. Så klart att minnet efter Ghias bortgång dag den 16/8 2021 kommer att finnas kvar men också att den 22/12 blev Johan och jag farmor och farfar till första barnbarnet Wilhlem.  Så är det med livet, en del lämnar oss andra kommer till.

Hovslagare Hannes kom som igår eftermiddag och gjorde vid Gaucho ,  Heljar och tog av och verkade Lilly som nu denna period 8 v fram ska gå utan skor. Anledningen att det rids inte så ofta som hade varit önskvärt. Orsaken är det ostadiga vädret och att det blir mörkt fort på eftermiddagen. Jordbruksverket har skärpt till regler och nu ska hovslagares  kunder registreras och vad hästarna heter samt deras registeringsnummer. Jag antar att det är spårbarhet och skärpta krav på utbildning som ligger till grund.

Hannes hovslagare rotated
Hannes logga på byxan , synbar placering.

Julprylar plockas just nu ner men eftersom granen är fortfarande så fin, låter vi den få vara kvar några dagar till. Mysigt att stiga upp och se den på morgonen (och på kvällen också). Samma sak i stallet, ljus slingor få vara kvar ett tag till.

julgranen aker snart ut rotated
Vår julgran 2021

I morse då jag fixade boxarna hörde jag på avstånd någon maskin som antingen slipade någon vägg eller tillverkade en väg eller något annat markarbete Där ute i stallet, i min tankeverkstad , har jag möjlighet till funderingar. Jag tänker mig att vi människor är till för att skapa, fixa, samla, reparera för att få ett inre lugn och tillfredställelse. Vi mår väl som bäst då. Alla har vi vår trygghets zon, och ju äldre vi blir tenderar det att bli svårare att bryta sin bekvämlighets zon. Förra året tog jag mig ur min trygghets zon för att byta till en ny arbetsgivare och det har jag inte ångrat. Trivs mycket bra med det. I år vill jag göra något mer, på nytt våga prova mina vingar, just för att känna att det finns så många möjligheter och så växer jag som person. Personlig utveckling helt enkelt genom att tänka utanför boxen.

nya utmaningar rotated
Nya utmaningar  

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment