Sommartid

Idag söndag 26/3 har vi gått över till sommartid .Jag gillar det inte. Det tar några dagar innan man kommit in i den nya tiden, jag föredrar att det skymmer tidigare för min dygnsrytm skull. Skymningen gör mig påmind om att varva ner och förbereda sig för att komma i säng. Jag får ha min åsikt men kan inte ändra på det , bara gilla läget.

Jag gör mitt bästa för att behandla Gracianos rygg. Han står på sina paddar och det går riktigt bra , Han masseras så som jag blivit visad. Charlotte , medryttare promenerade med honom i lördags men det var kanske för tidigt. Han fick fyra upphakningar då.  Då jag tar ut och in märker jag inget på honom . Han ligger ner varje natt i boxen, ser det på att fleecetäcket är fullt med strö. Han markerar inget ont då jag masserar honom. Hovslagare skodde om honom som i måndags , han klarade detta hur bra som helst.

I torsdags kom hästkiropraktiker Jane igen för att fortsätta behandling, göra utvärdering, uppföljning. Jane kände på nytt igenom honom.

Sommartid

Det var lite bättre tyckte hon , han är inte öm då hon känner vid ryggkotorna men han känns fortfarande lite ostadig i hela kroppen baktill.

Han fick akupunktur och det klarade han mycket bra. En del hästar med smärta har svårt för detta.

Sommartid

Ytterligare vila 1 vecka innan han ska provas att skrittas. Det finns hopp.

Det gjorde det inte för den häst som fastnade i en skrittmaskin på en gård här i närheten igår. De åkte akut till Helsingborgs hästklinik , djursjukhus men hästens liv gick inte att rädda. Brutit ryggraden.

Mycket regnande har gjort hagarna besvärliga.  Trots markberedning är det som om leran trycks upp och blandas med hårdgörande underlag. Jag har lagt ut cementplattor för att bereda en stig till hästarna. Idag söndag kommer faktiskt solen fram och torkar upp en del.

Igår släckte Johan och jag ner belysningen  20.30 -21.30 enligt rekommendationer för att påminna om att vara återhållsamma för miljön skull.

Mysigt med levandeljus och gårdsbelysningen kan även släckas manuellt efter det att jag har gett natt hö till hästarna.  En lampa som inte kan påverkas är den just vid grinden in till husets singel gång. Den tänds automatiskt en kort stund med hjälp av rörelse detektor. Bra uppfinning .

Slutligen ,  idag  räddade jag  för andra gången en större groda från hästarnas vatten kar. Ska se vad solöga har för meddelande vad en groda vill säga mig.

Vår katt Mister gör nog ett bra jobb då vi inte har haft varken möss eller någon råtta i stallet. Han är oftast ute på nätterna. På morgonen kommer han  inspringande då jag öppnar dörren för att  gå ut och ge morgon hö.

Sommartid
Sommartid 4

Sommartid

Innehållsförteckning

Sommartid Sommartid

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment