Svensk högsommar, underbart. Svalt på morgonen och sedan sol , sol blå, himmel  en svag sommarbris alldeles perfekt. Dessutom har det fina vädret var här så länge och högtrycket håller sig kvar. Det är det perfekta vädret för bönderna nu . De flesta har skördat första skörden av vall ligger och torkar fint på åkrarna och nu ser man alltfler vita balar. Traktorer far fram och tillbaka med att föra ihop och köra hem balarna. Jag har även pratat med en jordbrukare och höet håller höga näringsvärden och det har blivit mycket av skörden. Om då tillgången är god, kommer priset sjunka då mån tro ? Återstår att se vad det blir för pris till sensommar,  tidig höst. Torrt kommer det säkert att vara och därmed längre hållbarhet. Jag köper ju de största ensilage balarna och de brukar räcka runt 7 dagar , lite längre om några av hästarna fortfarande är på bete.

Svalebarnen syns nu till i bona. Det är inte fullt så många svalor i år som det brukar, beror nog på den kyliga våren med så lite insekter. Det är svårt att förstå att det kan bli en så pass stor fågel från det lilla ägget.

svalebarn i Gauchos box rotated
Svensk högsommar v24 5

Om jag nu ska åter nämna det som växer här på Conquistagård förutom nässlor……, så såg pionerna ut så här i måndags, redan som idag torsdag faller de röda blombladen ner och sedan blir det inga fler blommor förrän nästa år.

pioner rotated
Svensk högsommar v24 6

Bättre då med de första rosorna , de blommar i stort sett hela sommaren och en bit in på hösten också.

forsta rosorna rotated
Svensk högsommar v24 7

Ghia har blivit undersökt av min veterinär Eva som i måndags. Hon är inte halt med har en förstorad kota vänster bak. Inget ödem mer fast uppdrivning och trots allt rör hon sig obehindrat. Svårt att veta om det är artros i  kotleden eller något annat. Hon behandlas nu med anti inflammatoriskt och smärtlindrande preparat i 7dagar . Fick även tipset att smörja in kotan med Voltaren över natten som lokal bedövning. Försiktighet att smörja med den feta krämen dagtid i sol då den kan bränna och göra mer skada en nytta.

Efter de 7 dagarna väntar bete för henne och Imperia.

Lilly har visat på snubblighet, hon är inte svullen men mjuk vid gaffelband infästningarna på alla benen . Hon ska ta sommarledigt från ridningen och vila. Tyvärr kan hon inte gå på bete just nu då hon äter stora mängder och då dygnet runt. Dessutom måste Gaucho ha sällskap i hagen bredvid här hemma. Jag har inhägnat en del av hagen så lite gräs kommer hon att få beta. Kanske hon kan gå ut på bete under sensommaren då det är  kortare och torrare gräs. Förra året hade Lilly Italia hemma som sällskap eftersom Itlia var före detta fånghäst.

Graciano och Heljar släpps på bete idag. Jag ska strax fylla alla de dunkar med vatten som behövs. Nytt eksemtäcke och huva har inhandlats och ny flughuva med öronskydd till Graciano.

Kan bara avsluta denna blogg genom att konstatera att livet är lätt att leva. Och som Håkan Hellströms poetiska text  ”Livet börjar om varje dag , varje sekund” så

det är många härliga intryck att samla ihop och spara på inför en kommande vinter . Ett minne är fotograferingen av Gaucho E.K , här kommer bild 3

Gaucho 3
Svensk högsommar v24 8

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment