Tidsresan

Första dagen på vecka 50. Riktigt kallt, 10 minus på förmiddagen .För att inte äventyra kranen i stallet har jag satt in ett extra element. Termometern visade på  1 eller var det bara ½ grad  + trots att alla boxluckor har varit stängda i natt.

Tyvärr hände det igen igår att vattenutkastaren till skogs hagens vatten kar förfrusit och det fullständigt sprutade ut vatten utan att jag kunde stoppa det. Det blev att stänga huvudkranen och ringa Malmö VVS jour. De har lagat det provisoriskt så att vi kan ha vattnet på här inne.

Efter mockning stänger jag åter dörrar och luckor, för att förhindra att vattnet i deras kar i boxarna fryser. Strax innan jag var klar med sista boxen , hörde jag ett försiktigt pip. Lite mot det desperata hållet. En koltrast satt nedanför fågelbordet och påminde mig om att fylla på mer frön.

Vad ville koltrasten förmedla till mig enligt ”Solöga” ?

Det behövs broddar nu och jag fann många i sadelkammaren . De var dock lite rostiga och då använder jag avkalkningsmedel , fosforsyra , och vips är broddarna som nya.

broddar fore
Tidsresan 5
broddar efter
Broddar före och efter

Första öppet hus i gårdsbutiken och visst fanns det efterfrågan , blir till att fylla på med nya saker.

Cissi med syskon barn kom och tog in julen med islandshästridning i vit fin snö och därefter lite julmust, kaffe , glögg och tillbehör i butiken.

forsta oppningsdagen
Första öppningsdagen
tidsresan
Tidsresan 6

Nu börjar en ny resa, fylla på nya saker i butiken, I Andra Hand. Tack alla som kom och fyndade fortsatt god jul.  

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment