Vackra ljumna vårdagar

Senaste veckan har bjudit på vårväder och som i torsdags mätte vår termometer 20 grader mitt på dagen. Bra för att hålla el kostnaderna nere men oroväckande vad som händer med moder jord och dess invånare.

Jag höst städar lite runt omkring på gården och fann denna kruka med självsådda penséer.

varblommor 22 rotated

Köket och förstugan är full med hästsaker , sadlar , träns som har tvättats med sadeltvål och ska nu smörjas in . Allt ska sedan hängas upp snyggt och prydligt med en prislapp på,  i min lilla ”Old Time”  stall shop . Det börjar bli dags för att sätta upp hängare och annat som ska vara ute i stallet. Nästa vecka hoppas jag kunna visa mer hur det blir .

Onsdags morse, då jag tippade skottkärran på gödselplattan såg jag de två , Graciano och Heljar ligga i lösdriften samtidigt. Var bara tvungen att föreviga det .Det är bara Graciano som syns , Heljar finns innan för .

de bada i losdriften rotated

Värmen gör också att Heljar har gnuggat sin man och hals. Hela sommaren har han gått med eksemtäcke och när vi ser fram emot svalare höstdagar så händer detta. Han har fått en insektstäcke på sig för att skydda mot ytterligare gnuggande

Jag har ett träningspass i veckan , lördag förmiddag, Body pump . Denna träning är oerhört viktig för mig även om jag jobbar i stallet de andra dagarna. Alla muskelgrupper får styrketräning och det känns som om man vuxit 2 cm både i kropp och själ då passat är över . Denna lördag var det Halloween tema och så trevligt de hade gjort, alla de tre instruktörerna som håller i  lördags passet . De var själva utklädda och halloween sminkade. Det var pyntat med spindelnät ,blinkande pumpor , svarta små spindlar runt om på golvet och svarta ballonger. Ledaren som började Body pump passet hade högklackat och visst går det att träna med högklackat…….. blir till att böja sig lite längre ner då ryggen tränas.

halloween tema

Benbitarna lottades ut och även denna  godis skalle som jag vann. Den känslan att bli överraskad och att någon annan  gör sig ”besväret” att sprida lite extra glädje i tillvaron , gjorde att det blev en ännu bättre start på helgen.

min vinst rotated

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment