Valborg på Conquistagård

Kommer våra sommargäster att klara sig? De kom tidigare än vad de brukar göra, redan på påskdagen. Alla har vi njutit av sol och värme och det verkar sommargästerna också ha gjort. Men igår och idag har det fina vädret vänt och det är kallt, regnar, jag befarar att de kommer att få svårt att finna mat.

körsbärsblommor rotated
Körsbärsblommor

Nu är det inte sommargäster som flyr Coronan smittan ut på landet som jag antyder, utan de fantastiska svalorna.

Tysta flygare

Jag varken ser eller hör dom. Själv har jag både mössa och vantar på. Men har de letat sig upp ända ifrån södra Afrika är de säkert uthålliga. Sägnen säger att förr i tiden trodde man att svalorna lade sig i dvala på botten av sjöar för att nästa vår komma upp och sväva över vattnet, jagande insekter. Inte så dumt tänkt för visst är det så att de bra drar iväg en sen sommardag, för att därefter kommande år bara dyka upp igen.

Kortveckor

På gården görs just nu en del underhållsarbete. Jag och min man är kortidspermitterade då material från tandvården har prioriterats till sjukvården. Känns konstigt att jobba 12 timmarsvecka istället för 30. Tjänstgöring i Lund .

Beröm

Fortsatt utbildning av unghäst Imperia , lätta ryttaren Ida fortsätter med henne. Johanna ger instruktioner vad att göra då olika problem dyker upp. Cissi som arbetstränar här på gården har ägnat mycket tid till markarbetet och detta gör att allt går så bra med inridningen. Roligt med beröm för utfört arbete.

Örtmix

Hästarna har ridits flitigt dessa fina vårdagar. Jag har beställt Dr. Schattes special örtmix som ska tas i 20 dagar som en rensningskur inför betesperioden. Alla 7 hästarna ska genomgå kuren. Tips från min ena hovslagare som jobbar mycket med travhästar.

Efter operation

Trots det kyliga vädret kom medryttare Therese ut och red Graciano i blåsten. Han tar bettet fint, med en gång nu. De rider ut på upptäcks färder och tränar miljö och igångsättande av kondition efter kastrering och lite sviter efter denna.

Datorvan

Lilla dansksvenska gårdshunden Freya hoppar upp i mitt knä då jag sitter vid datorn och skriver. Hon verkar van vid detta, kanske för att hennes tidigare husse är journalist/skribent och säkert ägnat mycket tid framför datorn. 

Kramlöst

I söndags tog jag lite ledigt från stallsysslorna. Jag och familjen åkte till Brösarps backar för att möta upp pappa, och Harriet. De är 87 och 80 år och tillhör därmed riskgruppen. De körde från Asarum i Blekinge och så möttes vi på halva vägen och åt lunch ute i det fria med lite avstånd och så inga kramar, vilket kändes konstigt. Men viktigast är att träffas och prata om de senaste händelserna.

Alltid något

Läste någonstans om saknaden av det ”gamla vanliga”. Idag är det valborgsmässoafton och våren ska sjungas in. I Lund är det tradition med att möta upp i stadsparken med picknick. Detta är inte tillåtet denna vår och galler har satts upp som ska bevakas av polisen. Dessutom har kommunen gödslat med hönsgödsel för att inte inbjuda till att sitta i gräset (inget aprilskämt!). Men en sak som är som det brukar vara, är att det är en kall Valborg. Alltid något som är som det brukar vara.  

Varma hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment