Vardagslyx

Just hemkommen från en härlig morgonpromenad med hundarna även katten Mister var med , som han för det mesta gör. Med solen i blick denna kyliga morgon , var det mycket vitt  på ängar och i träden efter nattens frost . Mot en blå himmel blir det extra vackert. Jag hörde tranorna tidig morgon då jag släppte ut hästarna , nu på hundarnas promenad kunde jag även se tre stycken ute på betesängarna , just på det område där vildsvinen har bökat upp. Kanske är det lättare att finna daggmaskar på uppbökade ytor.

utsikt over tranor rotated
Tranor på ängarna

Tranorna är som små prickar men jag försäkrar att de var tre stycken och så hörde jag deras speciella läten.

På väg tillbaka så det ut så här i skogen och vår katt Mister håller täten.

morgonstund rotated
Morgonstund

Svårt att klä sig själv och hästar lagom mycket just nu . Då jag jobbar släpper jag ut hästarna vi 06.30. Då har det varit  3-5 minusgrader. Lilly och Gaucho får då täcken på. På eftermiddagen när solen varit framme är temperaturen 5-6 plusgrader.  Hästarna fortsätter att fälla och snart är det ett minne blott med täcken. Ja, Heljar börjar ju sin eksemtäckeperiod förstås.

På avstånd kan jag höra traktorer i arbete. Vårsådden är i full gång och jag hoppas halmen på loftet räcker några veckor till . Jonny , min leverantör  gällande halm och hösilage är heltids jordbrukare så han har fullt upp just nu. Jag är beroende av honom och hans traktor då jag får rundbalarna upplyfta på stall loftet . Precis sju rullar får plats innan första nedkastluckan kommer.

De fina dagarna har medfört lite vårstädning i rabatterna. De gamla möter det nya , i alla fall då det gäller kärleksört.

gammalt o nytt rotated
Det gamla och det nya
nu startar de om pa nytt rotated
Nu startar det om igen

Friskvårdsbiten idag  handlar det om sömnen av någon anledning har blivit störd , att det inte blev de 8 timmarna sömn som rekommenderas, kan sömnbehovet justeras med hjälp av en tupplur på eftermiddagen. Nu när barnen är stora kan jag unna mig det då jag går upp ganska tidigt för hästarnas skull. De flesta lediga dagar, vilar jag efter lunchen, läser och somnar en liten stund.

Vardagslyx.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment