Vitsippor

Oro i världen men fortfarande lugnt och som vanligt i stallet. Här kan tankarna få flöda utan att fastna i tanken om krig i Europa. För min del denna morgon , kom jag på att bjuda in till vår FHS show grupp  självaste anfadern till AE hästar , det vill säga korsningen mellan islandshäst och paso peruano,  Valter Feldman . Det konstiga namnet, Aegienberger  har hästrasen fått från det område/ landskap där Valter Feldman och gangpferdezentrum finns . Hästrasen är en egen godkänd hästras i Tyskland och hästarna kan registreras i den tyska stamboken. Vår Gaucho E.K är pappa till några sådana hästar i Sverige.

Läs mer på Wikipedia om Aegidienberger.

Valter Feldman har tidigare varit med på Falsterbo horse show där han höll i en clinic och red olika gångartshästar ,en av dom var vår hingst Gaucho E.K. Finns på någon you tube video .

Just idag lördag v 12 då jag ska skicka iväg bloggen, får jag upp denna härliga bild på vår avlidne katt Nisse, idag för 4 år sedan

fonsterkatt
Vitsippor 4

Hovslagare  Kent har varit här i veckan . Graciano tappade en sko i söndags och då tänkte jag att det är bara några dagar tills Kent kommer, det är lugnt….. Inget är självklart och det visade sig att då de andra skorna åkte av var han så torr och spröd att det inte gick att sko om …. Typiskt han skulle ju sättas igång för träning inför FHS. Nu blir det till behandla hovarna mot sprödhet och avstå ridning. Kanske tränas lite på grannens mjuka ridbana om några veckor? Jag ska köpa B vitamin och Hovarna ska smörjas in varannan dag med ett tunt lager balsam Silverfeet som Kent lämnade till mig . Det finns en hemsida som heter www.silverfeet.co.uk. Redan hemma har jag hovhärdare Leovet HOV lab som jag smörjer på insidan av hovarna.

Även Gaucho är inte helt ok i höger framben, en liten svullnad kan kännas på baksidan av benet han är inte direkt halt. I skritt märks inget men vid longering markerar han något i vänstervarv. Det blir till att få ut Distrikt veterinärerna för att göra ultraljud undersökning, därefter diagnos och rätt behandling .

andra dec
Vitsippor 5

Graciano och Cissi

Avslutar med lite tips om vad som stärker din hjärna från ” Kimchi” boken .

Mångfald i grönsakernas och fruktens värld. Gärna  Färgstarka.

Ät mycket  Fiber , de tillverkar nyttiga ämnen som t.ex  anti inflammatoriska ämnen.

Ät  Fermenterad mat , levande mjöksyre bakterier.

Minimera socker ,läsk , godis, kakor. Socker göder de onda bakterierna och bakteriella gifter i tarmen.

Ät sparsamt med kött, hellre Fisk ,nötter och växtbaserade oljor.

Ät naturligt, undvik kemiska tillsatser.

Motionera regelbundet . Motion har en positiv inverkan på din bakterieflora.

Reducera stressen. Stress göder farliga bakterier och driver på inflammation som i sin tur kan fortplanta sig i hjärnan och orsaka depression.  Meditation 20 min, tre dagar/ vecka räcker för att reducera farlig stress.  Stärker din hjärna.

vitsippor 1 rotated
Vitsippor 6

Vitsippor. Ja ,det första har nu kommit trots kalla nätter.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment