Våren kommer

Naturen står i start för förändring.  Skott till blivande påsk, pingstliljor har kommit upp. Knoppar gör sig redo att bli syrén blommor. Bladverk till rosorna och andra buskar bildas. Plötsligt, en dag så är allt grönt på nytt. Sikten genom träden avtar. Tyvärr är det även ogräs som också startar upp. Första omgången rensning av ogräs går an men sedan tar naturens krafter över. I hagarna har vi två bekymmer , brännässlor och några växter med stora breda blad som på sen sommaren får bruna frö stänglar. Hästarna ratar dom och detta ogräs tar över allt mer. Jag vet inte vilken strategi man ska ta till. Buskröjaren i några omgångar de precis har kommit upp kan kanske prövas.

dagarna fore rotated
Våren kommer 4
forsta krokuseni rotated
Våren kommer 5

Hovslagare Hannes har varit här och skott tre hästar. Denna omgång har även Lilly fått skor på. Det är lite obalans med antal medryttare och att hålla 4 hästar skodda just nu. De medryttare som kommer kör dessutom hit ut och nu när bensin och diesel har gått upp i pris känns det inte som om jag kan höja medryttarnas pris. Den som lever får se , nu när våren kommer tittar kanske fler medryttare utifrån sina ”gömmor”.

sjukskoterskor pa vag ut rotated
Våren kommer 6

Hästarna borstas mycket nu .Det fullständigt rasar vinter hår av. Heljar, islandshästen är  den som leder ligan då jag efteråt sopar ihop på stallgolvet det som borstats av . Trots den varma pälsen så är det hans bästa period just nu. Snart ska eksemtäcken och huva på.

Planeringen iför Falsterbo horse shows invigningsdag 10/7 fortskrider. Det är bara jag som håller till i Skåne, de andra töltande hästraserna finns längre upp i landet så långt som 150 mil  någon annan har 90 mil. Då vi slår ut vårt 10 minuters program på varje hästras kommer det att bli 1 ½  minut. Då ska hästarna hinna varvet runt på arenan och speakern ska berätta om hästrasens ursprung och användningsområde var  uppfödare finns. Det känns inte mycket efter alla timmar  de ska  transportera sig , dagar att ta ledigt. Jag hoppas vi får ihop det. Kanske vi kan uppmärksammas i programtidningen och att berätta mera vid någon FHS station.  Jobbar på en lösning , någon slags kompensation.

Friskvårdsbiten denna vecka är för min del att vara ute i solen så mycket som möjligt. Ta in fågelkvitter och här hos oss hör vi tranornas urtidsljud samt gässens kacklande på ängarna mitt  emot. Jag har bytt jobb och från v 11 kommer jag kunna cykla några km till den nya arbetsplatsen. Kommer att spara in många kronor på  minskad dieselförbrukning. Dessutom den där dagliga motionsrundan kommer verkligen att bli av.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment