Vit som snö

Stall tjejerna Emma och Ida trotsar vädret och rider i regn och blåst . Bra för Heljar och Lilly att hålla igång. De andra två kommer att sättas igång så fort Gracianos hovar kan skos på nytt. Är lite sugen på att prova en liten runda med hovboots. Vi har haft boots tidigare, för 10 år sedan , men i deras gångart pasollano, svänger hästarna ut sina framben och då åkte skorna av. Det är möjligt att det har gått framåt med passformen. De boots som Graciano har nu, sitter ganska bra på i hagen . Den värsta leran suger dock så mycket att skorna fastnar kvar i leran .  Har hänt några gånger.

Min arbetskollega Caroline kommer snart ut och påbörjar Gracianos rehabilitering  efter att ha vilat så länge och därmed möjliggör att han blir hennes medryttare häst.

En incident som hände i veckan ska inte hända på säker hästgård. Då jag tog av Graciano täcket har gummibanden runt bakbenen åldrats och har blivit slappa . Inte så stor möjlighet men visst trampade han i öppningen och blev så klart rädd. Nu har min Huskvarna symaskin från 1950 talet, min farmor Ediths tagits fram för att sy ihopa banden och även laga ett regntäcke som har gått sönder.

Vit som snö
Vit som snö 5

En av dagarna , i onsdags var det uppehåll och solen tittade fram . Då passade Johan och jag på att förvandla vår gröna alg hästtransport till en vit och fin som den var då jag köpte den. Den ska lämnas in för att byta ytterligare en sidovägg innan besiktningen. Det finns en duktig kille här i Skurup, äger  Rydsgårds hästransporter.  Han kan det mesta om hästtransporter, kommer även att besiktiga den till oss eftersom Bilbesiktningen ligger mitt emot hans företag. 

Vit som snö
Före
Vit som snö
Efter

Bild: efter

Vit som snö
Efter baktill. Vit som snö, vi är nöjda.

Vit som snö

Vit som snö

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment