Hovspricka

Då jag tog in Imperia i fredags kväll såg jag en hovspricka på vänster framhov. Dock ingen hälta eller synlig blödning. Jag tog en bild med mobilen, smidigt! och skickade till Patrik, hovslagare. Ett bra sätt att kommunicera på. Gjorde även så till veterinär Eva när katten fick ögoninflammation.

Hovspricka
Träning

Tid för inspektion bokades som i måndags . Hela helgen har vi tränat Imperia att gå in i stallet och bli uppbunden. Det har aldrig hänt något negativt där inne men hon tar tid på sig . Det lockas med både morot och äpple och då hon tar ett steg fram belönas det. Tålamodet sätts på prov och hennes hals strechas ut. Men efter några minuter, 10 minuter kanske, så går hon in . Vartefter vi tränat så har tiden minskat till kanske 5 minuter. Väl inne i stallet blir hon uppbunden och vi borstar och lyfter hovar. Innan hon tröttnat  avslutar vi då det är som bäst. Både för hennes skull och för vår egen. Det gäller att få en positiv upplevelse för sin egen del också till nästa gång så att det verkligen blir gjort. Bakslag kan lätt göra att det blir ursäkter att slippa undan.

Imperia tränas
Hovslagaren kommer

Tiden på måndag var bestämd till 09.45 och jag som är rutin- och kontrollmänniska var orolig över att hon ska känna just den energin och inte vara samarbetsvillig då han kommer. Två av medryttarna är ute och vi är alltså tre för att få in henne. Plockar fram mindfullnes utbildningsminnet och så tänker jag ”you can , you can…..  och visst , she can, she can. Gick in efter några minuter .Då Patrik kom var allt under kontroll.  Verkningen gick bra. Jag ska sluta att oroa mig.

Imperia verkas
Hovrasp

Turen på vår sida. Sprickan gick inte in i vitala delar av hoven. Det gick att verka henne som vanligt med undantag av en liten inbuktning vid övre delen av spricklinjen som ska justeras nästa gång. Patrik lämnade även en hovrasp till mig så att jag effektivare kan raspa henne fortsättningsvis. Rasparna blir slöa och det blir inte rutin att byta rasp som hovslagarna gör.

Cecilia

Sedan sist har även ny medryttare Cecilia kommit ut och provridit Gaucho och som andra kom hon tillbaka med ett leende på läpparna. Tänk vad hästarna gör skillnad. Det är verkligen friskvård för kropp och själ. Nu ser hon fram emot nästa helg.

Ny medryttare
Tävling

Tyvärr har ingen hört av sig då jag önskat utlysning av tävling i mest ”älskvärda” hingsten , stoet , valacken. En kort formulering varför och en liten video , därefter väljs de som kvalat in och juryn funderar och finner en 1 :a pristagare.

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment